Trump nem teszi ki Ferenc pápa ajándékát a vitrinbe

2017. május 24.

Hírek

Ferenc pápa félórás magánbeszélgetést folytatott ma a Vatikánban az amerikai elnökkel, és utána a hagyományoknak megfelelően megajándékozták egymást. A pápa egy Ford Focusszal érkezett, míg Trump 62 járműből álló konvojjal.

A Vatikán is aggódik Donald Trump intézkedései miatt

2017. április 1.

Hírek

A Vatikán aggódik Donald Trump amerikai elnök migrációs, egészségügyi és környezetvédelmi intézkedései miatt – fogalmazott Peter Turkson ghánai bíboros, az Átfogó Emberi Fejlődésért felelős vatikáni hivatal vezetője, hozzátéve, hogy az amerikai katolikus egyház fellépésére számítanak.

Először is ismerjük be, hogy változásra van szükség

2015. augusztus 4.

Hírek

Nem vesszük észre hogy valami baj van egy olyan világban, amelyben oly sok földműves föld nélkül marad, oly sok családnak nincs otthona, oly sok munkás jogfosztott. Ahol oly sok esztelen háborút vívnak, és testvéreinken ellen az orrunk előtt követnek el gyilkos erőszakot. Ahol világunk talaja, vize, levegője és élő teremtményei folytonos fenyegetettségben léteznek. Ne féljünk… Tovább »

Ferenc pápa környezetvédelmi enciklikája

2015. június 10.

Hírek

A Szent Ferenc által írt Naphimnusz legismertebb verssoráról kapta címét Ferenc pápa második enciklikája, amelynek témája a teremtett világ védelme – közölte ma a Vatikán. Ferenc pápa enciklikáját június 18-án mutatják be a Vatikánban. Az olasz nyelvű szöveggel egy időben közlik a francia, angol, német, spanyol és portugál fordítást.

Védeni a földet, nemesíteni az emberiséget

2015. április 30.

Hírek

Ferenc pápa a Pápai Tudományos Akadémia által a Vatikánban rendezett nemzetközi környezetvédelmi konferencia keretében találkozott Ban Ki Munnal. Az ENSZ-főtitkár a klímaváltozás veszélyeire figyelmeztetett.