Energiacímke, vastagabb szigetelés, 3 rétegű ablak: új energiahatékonysági elvárások

2015. szeptember 20.

Hírek

Az ősz komoly változásokat hoz a központi fűtésre és melegvíz-előállításra szolgáló készülékek energia-megtakarítási, hatékonysági követelményeiben is. Minden kazánra, bojlerre energiacímke kerül. A közpénzből megvalósuló, rezsicsökkentő felújításokra pedig már szigorúbb építési szabványok érvényesek.

Fél év haladék a kazáncserére

2015. szeptember 18.

Hírek

2016 január 1 helyett július 1-ig lehet az uniós rendelet elvárásainak nem megfelelő, nem környezetbarát/ energiatakarékos gázkazánokat forgalomba hozni és felszerelni Magyarországon. Már eddig is két éve halogattuk.

Két éve halogatja a kormány – itt a kázánpiaci zűrzavar

2015. szeptember 12.

Hírek

Egyre zavarosabb helyzetet teremt az úgynevezett kazáncsere-rendelet, holott még életbe sem lépett. A jogszabály betarthatatlanul rövid határidőket szabna a piacon lévő több tízezer hagyományos kazán beszereltetésére. Ezért a forgalmazók és a vevők már keresik a kiskapukat a rendelkezés kijátszására. Így megerősödőben van a régebbi típusú fűtőberendezések feketepiaca.

Kazáncserét fontolgatsz? Nem árt, ha ezt tudod!

2015. augusztus 24.

Hírek

A nem lakossági fogyasztók szeptember 26. után, míg a lakosságiak a jövő év első napjától csak kondenzációs gázkazánra kaphatnak használatbavételi engedélyt.

Újraindulnak a lakossági energiapályázatok

2014. november 11.

Hírek

Újraindulnak a lakossági hűtőgép-, kazán- és nyílászárócsere-támogatási pályázatok. A közelebbről meg nem jelölt informatikai problémák – amelyek miatt két hete a kiírási napokon le kellett fújni a beadást – állítólag elhárultak.

Besült a kazáncsere pályázat

2014. október 28.

Hírek

A lakossági fűtéskorszerűsítési pályázatot kezelő Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs (ÉMI) Nonprofit Kft. bizonytalan időre, a rendszerben jelentkezett műszaki problémák megoldásáig felfüggeszti a kazáncsere-pályázatok befogadását – olvasható a társaság honlapján.

Támogatott kazáncsere – csak gazdagoknak?

2014. január 30.

Hírek

A 2012-es kazán-felújítási pályázaton a jómódú XII. kerület polgárainak az átlagos budapesti lakosra jutó támogatás több mint négyszeresét juttatta az NFM. A támogatási döntések elemzéséből látszik, hogy leginkább a gazdag kerültekben lakókon segített a kormány, amikor 40%-os utófinanszírozásos állami támogatást kínált, kedvezményes hitel nélkül. A magyarok túlnyomó része nem képes előteremteni a pályázáshoz szükséges önrészt,… Tovább »

Hamis ígéretekkel vernek át a csodakazánok forgalmazói

2013. november 23.

Hírek

Kavitációs kazán, ionkazán, gázmágnes. Olyan berendezések, amelyek áltudományos háttérrel, soha nem létezett igazolásokkal, a fizika törvényét semmibe véve ígérnek olcsó fűtést vagy kisebb fogyasztást. Jó esetben a készülékek csak nem működnek, de van, ami kifejezetten veszélyes.

Fapellet – a működő kompromisszum

2013. január 11.

Hírek

Megfelelő finanszírozás hiányában sokak számára a hosszútávon megtérülő energetikai beruházások vállalhatatlan terhet jelentenek. Valós alternatívát az ésszerű árú vagy a rendkívül gyorsan megtérülő beruházások kínálhatnak, ezek közül az egyéni fűtésű családi házban lakók számára az egyik leginkább vonzó kompromisszum a fapellet használata.