Újabb kazáncserés kiskapu

2016. június 15.

Hírek

Egy hónap sincs hátra az EU-s kazáncsere-rendelet életbe lépéséig, de néhány kazántípust már most lehetetlen beszerezni. Több százezer család viszont megúszhatja a kazáncserét. A kormány módosította a szabályokat, és a többlakásos társasházban élőknek július 1-je után sem kell kötelezően kondenzációs kazánra cserélniük meghibásodott kéményes készülékeiket.

Kötelező kazáncsere: mi lehet a megoldás?

2016. június 5.

Hírek

A hamarosan kötelezővé váló kondenzációs kazán beszerelése a 30 százalékos megtakarítás miatt gyorsan megtérülhet, de ha új rendszerrel párosul, négyszer nagyobb terhet ró a beruházóra. Segítséget az Otthon Melege program vagy a lakástakarék adhat.

Energiacímke, vastagabb szigetelés, 3 rétegű ablak: új energiahatékonysági elvárások

2015. szeptember 20.

Hírek

Az ősz komoly változásokat hoz a központi fűtésre és melegvíz-előállításra szolgáló készülékek energia-megtakarítási, hatékonysági követelményeiben is. Minden kazánra, bojlerre energiacímke kerül. A közpénzből megvalósuló, rezsicsökkentő felújításokra pedig már szigorúbb építési szabványok érvényesek.

Fél év haladék a kazáncserére

2015. szeptember 18.

Hírek

2016 január 1 helyett július 1-ig lehet az uniós rendelet elvárásainak nem megfelelő, nem környezetbarát/ energiatakarékos gázkazánokat forgalomba hozni és felszerelni Magyarországon. Már eddig is két éve halogattuk.

Két éve halogatja a kormány – itt a kázánpiaci zűrzavar

2015. szeptember 12.

Hírek

Egyre zavarosabb helyzetet teremt az úgynevezett kazáncsere-rendelet, holott még életbe sem lépett. A jogszabály betarthatatlanul rövid határidőket szabna a piacon lévő több tízezer hagyományos kazán beszereltetésére. Ezért a forgalmazók és a vevők már keresik a kiskapukat a rendelkezés kijátszására. Így megerősödőben van a régebbi típusú fűtőberendezések feketepiaca.

Kazáncserét fontolgatsz? Nem árt, ha ezt tudod!

2015. augusztus 24.

Hírek

A nem lakossági fogyasztók szeptember 26. után, míg a lakosságiak a jövő év első napjától csak kondenzációs gázkazánra kaphatnak használatbavételi engedélyt.

Országosan kiürült a kazánkassza

2014. december 7.

Hírek

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program keretében meghirdetett Fűtéskorszerűsítés (Kazáncsere) alprogram esetében a dél-dunántúli régióban a forrás kimerülése miatt 2014. december 6. napjával határozatlan időre felfüggesztette a pályázatok benyújtását – közölte a szaktárca.

Itt is behült a kazáncsere-pályázat

2014. november 30.

Hírek

A forrás kimerülése miatt felfüggesztik a kazáncsere pályázatokat a közép-dunántúli régióban, a jelentkezéseket december 1-jén 11 óráig még be lehet adni – közölte ma a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Ez inkább az otthon hidege program

2014. november 21.

Hírek

Az Észak-Alföldön november 21-én, azaz ma nyílt meg a fűtéskorszerűsítési pályázati lehetőség, és már el is fogyott a pénz – közölte az NFM. Holnap reggelig adhatnak még be pályázatokat. Ez a pályázat is lefagyott nemrég. Eltűnt cégek árnyéka vetül az állami pályázatokra