Alkalmazkodjon a változó környezethez! Legyen ÖN is zöldgazdasági szakember!

2022. szeptember 1.

Hírek

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara exkluzív zöldgazdasági szakember képzést indít minden olyan környezetét és szakmáját tudatosan építő vállalkozónak, aki a már érzékelt klímaváltozást figyelembe véve tervezi végezni tevékenységét, jövőbeni fejlesztéseit, beruházásait.

Legyen ÖN is zöldgazdasági szakember!

2022. szeptember 01. - 2022. november 25.

Helyszín: Kecskemét Árpád krt. 4.

Programok

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara exkluzív Zöldgazdasági szakember képzést indít minden olyan környezetét és szakmáját tudatosan építő vállalkozónak, aki a már érzékelt klímaváltozást figyelembe véve tervezi végezni tevékenységét, jövőbeni fejlesztéseit, beruházásait.

3,5 milliárd közpénzzel támogatjuk a svájci napelemes céget

2020. május 6.

Hírek

A svájci székhelyű Flisom Kecskemétet választotta első magyarországi beruházása helyszíneként, az alföldi városban 12,5 milliárd forint értékű beruházás keretében napelem paneleket előállító gyárat létesít – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Legalább most nem az autóipart támogatjuk.

Igazságügy és természetvédelem – XII. Magyar Természetvédelmi Biológiai Konferencia

2019. április 04. - 2019. április 05.

Helyszín: Kecskemét

Programok

A Magyar Biológiai Társaság Természetvédelmi és Ökológiai Szakosztálya, a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Tagozatával, és az MTA Ökológiai Kutatóközponttal együttműködésben tizenkettedik alkalommal rendezi meg a Magyar Természetvédelmi Biológiai Konferenciát.(MTBK) A konferencia ezúttal a természetvédelem és az igazságügyi eljárások határterületét öleli fel, illetve az ezzel foglalkozó igazságügyi, természetvédelmi szakértői szakma kihívásait igyekszik… Tovább »

Magyar siker a napelemes autók európai versenyén

2018. szeptember 26.

Hírek

Harmadik lett a kecskeméti Neumann János Egyetem hallgatóinak napelemes autója az elektromos autók legnagyobb európai versenyén, a European Solar Challenge-en, amelyen az idén 18 egyetemi csapat állt rajthoz.

Muzsikál az erdő a Hírös Városban

2017. május 26. - 2017. május 28.

Helyszín: Kecskemét

Programok

A Muzsikál az erdő programsorozat célja az erdő és a zeneművészet erejével a környezettudatos életvitel irányába mozdítani a programok résztvevőit. Kecskemét közelében három helyszínen: a Kecskeméti Arborétumban, a Vackor Vár Erdei Iskola területén a Nyíri-erdőben és Lakitelek – Tőserdőn várja az érdeklődőket 2017. május 26 – 28. között. Igazi családi kikapcsolódást ígérnek a 14. évadára… Tovább »

Eltiltották az oroszlántól a vadaspark volt igazgatóját

2015. december 24.

Hírek

Nem simogathatja többet a kecskeméti vadaspark volt igazgatója Elzát, kedvenc oroszlánját, így határozott a mostani igazgató. A volt vezető azt mondja Elzát 3 hetes kora óta neveli és Elza társaként fogadja el őt.

LMP-s javaslatra kompenzálják a napelem-adót Kecskeméten

2015. február 21.

Hírek

A kecskeméti önkormányzat megszavazta azt az LMP-s indítványt, amely szerint az önkormányzat kompenzációs támogatást nyújt a telepített napelemekre vonatkozóan. Kecskemét város képviselő-testülete bölcsebbnek bizonyult, mint a magyar kormány.

Önkéntes leépülés a vidékfejlesztésben

2014. november 7.

Hírek

Január elejétől Kecskemétre költözik a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési államtitkársága. A Lázár János miniszterhez tartozó szervezeti egység száz-száztíz főnek biztosít munkát, sok budapesti dolgozó azonban nem vállalta a költözést.