Leállítanák a kengurutestrészek értékesítését Oregonban

2023. január 25.

Hírek

Az oregoni törvényhozásban olyan törvényjavaslatot terjesztettek be, amely betiltaná a kenguruhoz tartozó testrészek értékesítését, célba véve azokat a sportruházat-gyártókat, amelyek az állatok bőrét használják fel termékeik előállításához. Elfogadása esetén a törvény egyik nagy vesztese a Nike lehet.

Lepofozta a golfozót egy kenguru

2022. április 30.

Hírek

Kengurutámadás miatt került kórházba egy golfozó tagnap Ausztráliában. A kontinensen mintegy 50 millió kenguru él, és gyakran előfordul, hogy golfpályákra is bemennek.

Az ausztrál bozóttűz ikonikus képe

2020. január 6.

Hírek

Egy kerítésen találták meg az ausztráliai tűzvészben szénné égett kengurut. Az állat a lángok elől menekülhetett, amikor fennakadt egy kerítésen. A megrázó kép a dél-ausztráliai Cudlee Creeknél készült.

Ausztrália 2018

2018. augusztus 14.

Hírek

Egy állva kiszáradt kenguru teteméről készült fotó sokkolja az ausztrálokat. A képet egy új-dél-walesi farmer tette közzé, és rögtön szimbólummá is vált a kontinensen.

Ausztráliában 100%-os a szárazság

2018. augusztus 8.

Hírek

50 éve nem volt akkora szárazság Ausztráliában, mint most az ország Új-Dél-Wales tartományában. A hivatalos meghatározás szerint a szárazság mértéke 100 százalékos. Szabad préda lett a kenguru.

Kenguru mészárlás egy orosz állatkertben

2014. március 1.

Hírek

Hat kenguru, köztük három vemhes nőstény vált kóbor kutyák áldozatává Kalinyingrád állatkertjében. A legtöbb oroszországi zoo-hoz hasonlóan a kalinyingrádi is felújításra szorul, és arra sincs elég pénze, hogy elegendő őrszemélyzetet alkalmazzon.