A lakossági pályázatoknál nem lehet mutyizni – akkor ne írjuk ki

2016. április 29.

Hírek

3 millió korszerűtlen, energiapazarló otthon felújítása halasztódik el beláthatatlan időre, ha Brüsszel jóváhagyja a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program kormány által indítványozott módosítását. Túl nehéz lenne a feladat: ezzel magyarázza a kormány, hogy inkább elveszi a lakosságnak megígért 90 milliárd forintot.

Magyar családoknak adta (volna) a pénzt az EU

2016. január 30.

Hírek

Az LMP felszólítja a kormányt, adja oda a családoknak a pénzt, amit az EU nekik szánt. Szél Bernadett szerint már nemcsak az Európai Bizottság, hanem a magyar közvélemény is tudja: a kormány nem mondott igazat, amikor azt állította, hogy az uniós szabályok nem teszik lehetővé a lakások energiahatékonysági korszerűsítésének vissza nem térítendő támogatását.

Cáfolja a kormány energetikai csúsztatását az Európai Bizottság

2015. december 8.

Hírek

Írásban cáfolja az Európai Bizottság azt a kormányzati állítást, amely szerint azért nem lesznek vissza nem térítendő lakossági energiahatékonysági támogatások a most induló uniós finanszírozási ciklusban, mert az EU szabályai ezt nem tennék lehetővé.

Akár 57 milliárd zöldpénzt is bukhatunk

2015. augusztus 4.

Hírek

A Környezet és energia operatív program miatt veszítheti el Magyarország a 2007–2013-as uniós ciklus pályázati pénzeinek teljes felhasználását. 57 milliárd forintnyi fejlesztési forrás sorsa kérdéses. Ebből óvodákat és iskolákat is felújíthatnának, ezeket a beruházásokat azonban szinte képtelenség decemberig megvalósítani. A pályázatok augusztus végi benyújtása is erősen kérdéses.

Hortobágyi természetvédelmi fejlesztések

2015. március 29.

Hírek

Mintegy 1,12 milliárd forint értékű 5 beruházás keretében természetvédelmi kezelési célokat szolgáló állattartó telepeket fejlesztett a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság. A projektek az Európai Unió és a hazai költségvetés társfinanszírozásában valósultak meg.

Újabb kormányzati pofon a napenergiának

2015. január 28.

Hírek

Beruházások százait sodorta veszélybe a kormány új rendelkezése, ami a fajlagos bekerülési költséget az eredeti kiírásban szereplő 700 ezer helyett 500 ezer forint/kW-ban állapítja meg. A vg.hu szerint a kórházak, és az önkormányzatok a vesztesek.

Újabb kormányzati pofon a megújulóknak

2013. december 4.

Hírek

A kormány megszünteti a megújuló energiaforrás hasznosítására irányuló beruházások finanszírozását szolgáló pénzügyi konstrukciót. A háttérben a paksi gigantománia? Tízmilliárdos uniós pénzeket bukhatunk, de sebaj stadionokra és focira van pénz.

Hazugságspirálban az NFÜ a mutyi napelemtender miatt

2013. október 11.

Hírek

Miközben egyre több a kérdés a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) 3 milliárdos somogyi napelem-tendere körül, az uniós pénzt osztó szervezet továbbra is titkolja az adatokat, amelyekből kiderülhetne hogy kik a felelősök azért, hogy egy KEOP-os pályázaton csak olyan cégek nyerhettek, amelyek a pályáztató szervezethez vagy annak volt vezetőjéhez köthetők.

Óvodák kapják a mutyigyanús 3 milliárdot

2013. szeptember 30.

Hírek

Óvodák, iskolák energetikai megújítására csoportosítja át a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság (NFK) azt a 3 milliárd forintot, amit a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) egy júliusi pályázat keretében osztott szét frissen alapított, NFÜ-közeli cégek között.

Napelemes mutyi NFÜ pályázat

2013. szeptember 23.

Hírek

A júliusban napelemes beruházások támogatására szétosztott 3 milliárdból az NFÜ a legnagyobb részeket olyan vállalkozásoknak adta, amelyeket nemcsak frissen alapítottak, de részben a pályáztató szervezethez is köthetők – derítette ki az Átlátszó.