Kiművelt emberfők és a fenntarthatóság

2019. március 14.

Hírek

A felsőoktatás helyzete szinte a rendszerváltás óta parázs téma. Ritkán taglalt vonatkozás azonban, hogy a felsőoktatás hogyan képes hozzájárulni a Fenntartható Fejlődési Célok megvalósulásához.

Számos hasznos tanulsággal zárult a MEHI energiahatékonysági képzéssorozata

2018. december 9.

Hírek

Minden épület egyedi, ezért nincsenek kőbe vésett megoldások az energetikai előírások teljesítésére. Helyette olyan készlettárat érdemes felsorakoztatni, mely az építész és gépész szakemberek kooperációján, együtt gondolkodásán keresztül vezet az optimális, energiahatékony épületekhez már a közeljövőben is.

HOSZ OKJ-s és egyéb tanfolyamok

2018. március 24. - 2018. november 30.

Helyszín: 1088 Budapest Mosonyi utca 6 (Szakgimnázium)

Programok

Felhívjuk figyelmüket államilag elismert szakmát adó alábbi tanfolyamunkra, amelyet hamarosan ismét elindítunk. A tavalyi 20 fős csoport 4,85-ös szakvizsga eredménnyel zárta tanulmányait, és az elégedettségi érték 9,85 volt az 1-10 skálán. Még idén szerezhetnek bizonyítványt március-áprilisban induló, 32 851 02 OKJ azonosító számú Hulladéktelepkezelő, alsó-középfokú szakképzettséget nyújtó, budapesti tanfolyamunkon a résztvevők. Ez a képzettség megfelel… Tovább »

Válogatós pedagógusok Debrecenben

2018. február 4.

Hírek

Mi a különbség a szemét és a hulladék között? Miért fontos az, hogy anyagfajták szerint külön gyűjtsd a hulladékot és ne a szemetesbe dobáld? Szerinted mi lesz a szemét sorsa, miután a kukásautó elszállítja? És az újrahasznosítható hulladékkal mi lesz?

NuHu Bagoly Klub Pedagógusoknak és környezeti nevelőknek a hulladékcsökkentésről

2018. február 14. - 2018. március 21.

Helyszín: Humusz Ház 1111 Budapest, Saru utca 11

Programok

A Nulla Hulladék nem utópia, hanem megvalósítandó cél. Szemléletformáló programjainkkal azt szeretnénk szolgálni, hogy a fenntartható, egészséges és hulladékmentes életmód minden ember számára elérhető legyen. A NuHu Bagoly Klub egy programsorozat, amihez várjuk környezeti nevelők, pedagógusok csatlakozását. Mottónk: "Taníts, tanulj a nulla hulladékról." Ha érdekel a környezetvédelem és azon belül is a hulladékmegelőzés, ha szeretnéd… Tovább »

A paksi bővítés forró pontja: hogyan hűtsünk?

2017. november 20.

Hírek

A szakmai érveket figyelmen kívül hagyja, és nem veszi komolyan az Orbán-kormány a bővítés során a reaktorok temperálásának kérdését. Ez még a környezeti hatástanulmány szerint is gondot okozhat. Pedig miután a bővítés egyik legnagyobb technológiai és biztonsági kockázata a hűtés, igen aggályos, hogy épp ezen területen látszik feltűnően tanácstalannak a két illetékes atomcég.

Képzés az internetes zöld sikerekért

2016. április 8.

Hírek

Civil környezet- és természetvédőként is hasznos a modern internet lehetőségeinek ismerete és hatékony használata. Az Így lesz kerek a világ! Egyesület és a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért ezért szervez céges előadók igénybevételével ingyenes online kommunikációs és marketing képzést zöld civilek számára 2016. április 14-én.

DENKSTATT környezetvédelmi képzések 2016 I félév

2016. január 28. - 2016. június 30.

Helyszín: országos képzés

Programok

A DENKSTATT Hungary Kft. évtizedes képzési tapasztalatával kínál képzéseket a minőségirányítás, környezetirányítás, a minőségtechnikák, környezetvédelem és munkavédelem területén. Vezető és belső auditor tanfolyamaikat, környezetvédelmi és munkavédelmi képzésiket akár saját szervezésben, akár kihelyezett képzés formájában tartják meg. DENKSTATT képzések ESEMÉNYNAPTÁR 2016. I. FÉLÉV     KIEMELT RENDEZVÉNY: MSZ EN ISO 14001:2015 szabvány változásainak ismertetése szakmai nap A február 22-ig… Tovább »

Klímaválasz: ingyenes tréning és norvég tanulmányút lehetőség

2015. december 9.

Hírek

A klímaváltozás nem egy jövőbeli esemény: szinte elviselhetetlen hőhullámok, özönvízszerű esőzések, új kártevők, hosszú, száraz időszakok formájában már most is érzékelhetjük egyre erősödő hatásait. December 18-ig jelentkezhet a 6 napos ingyenes, gyakorlatorientált tréningsorozatra.