Kutatás indult a lakosság visszaváltással kapcsolatos igényeinek felmérésére

2020. augusztus 19.

Hírek

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a magyar emberek mindennapjait meghatározó ügyekben születő döntéseket széleskörű társadalmi, szakmai és tudományos egyeztetés előzze meg – emelte ki Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára, aki elsőként, töltötte ki a Pannon Egyetem frissen publikált kérdőívét.

Ön szerint hogyan érinti Budapestet a klímaváltozás? És mit tegyünk ellene?

2020. július 28.

Hírek

A klímaváltozás hatásai Budapestet sem kerülik el. Azon dolgozunk, hogy kivegyük a részünket a klímaváltozás elleni globális küzdelemből, és csökkentsük káros kibocsátásainkat. Mi, budapestiek, minden évben 9 millió tonna üvegházhatású gázt engedünk a légkörbe. Ez a teljes magyarországi kibocsátás nagyjából egyhatoda.

Ön képben van hulladékos ügyekben?

2015. december 15.

Hírek

Európai hulladékos felmérés: hogyan látja a lakosság a témát? Szelektál? Nem? Miért? Kölcsönöz? Javíttat? Eldobja? Spórol? Szeméttermelő? Január 31-ig lehet kitölteni a kérdőívet.

Elhelyezkedési esélyek javítása a természetvédelmi szektorban

2014. december 9.

Hírek

Egy 2015-ben benyújtásra kerülő Erasmus+ pályázat azt a célt tűzi ki maga elé, hogy a természetvédelmi ágazatban elfogadott egyetemi (BSc, MSc) szakokon speciális karrier tanácsadással készítsék fel az egyetemek a frissen végzett álláskeresőket az európai munkaerőpiacon való elhelyezkedésre. Kérjük, szánjon pár percet e program kidolgozását segítő rövid kérdőív kitöltésére, hogy ezzel is támogassuk a természetvédelmi… Tovább »

Kérdőív a Greenfo-ról

2013. március 13.

Hírek

Kérjük, segítse munkánkat ezen önkéntes és anonim kérdőív kitöltésével!

Civil szervezetek szerepe a környezeti nevelésben

Szakdolgozatok

Kutatásom tárgyát a civil szervezetek (Non-governmental organization –NGO), illetve ezek környezeti nevelési tevékenységei képezték. Az interneten zajló kérdőíves kutatásom során 114 db magyarországi civil szervezetről gyűjtöttem adatokat. Ezek kiértékelése után megállapítható, hogy a hazai ún. zöld civil szféra fontos szerepet vállal a felnövekvő generáció környezettudatosabbá nevelésében. A hazai civil szervezetek nagy része több fő tevékenységi… Tovább »