Belefulladt a füstbe a nyíregyházi környezetvédelmi kerekasztal?

2021. november 26.

Hírek

Két és fél hónapja hiába várjuk a Környezetvédelmi Kerekasztal újbóli összehívását, amit már hetekkel ezelőtt kezdeményeztünk. A Zöld Akciócsoport Nyíregyháza nyílt levele dr. Ulrich Attila Alpolgármesterhez, a nyíregyházi Környezetvédelmi Kerekasztal Alelnökéhez.

10 kérdőjel a a paksi bővítés ésszerűségével kapcsolatban

2017. november 17.

Hírek

Független szakértők, két politikus és a bővítésért felelős államtitkár vitatkozott két órán át a Paks 2-projekt kockázatairól, illetve az esetleges alternatívákról. A 2014-es megállapodás tartalma még azok számára sem volt ismert, akik a Paks 2-törvény, vagyis 2009 óta dolgoztak a szerződés előkészítésén.

Egy kávé mellett dőlt el a paksi szerződés

2017. november 16.

Hírek

A paksi bővítésről vitáztak az Ökopolisz Alapítvány szervezésében a MÚOSZ székházában. A kerekasztal-beszélgetés moderátora, Hargitai Miklós MÚOSZ elnök szerint a vita különlegessége az volt, hogy egy asztalhoz ültek a kormány képviselői, azaz Aszódi Attila paksi bővítésért felelős kormánybiztos és Csepreghy Nándor miniszterhelyettes a paksi bővítéssel kritikus energetikai szakértőkkel, ami nem szokása a kormányzatnak.

Kiüresedett az atom kerekasztal

2014. február 22.

Hírek

Az MVM és a kormány továbbra sem közöl részletes adatokat a paksi bővítéssel kapcsolatban, ezért az Energiaklub, az EMLA és a Greenpeace felfüggesztette részvételüket az atomenergia kérdéseivel foglalkozó nemzeti kerekasztalban.