Átadták a Justitia Regnorum Fundamentum 2018 díjakat

2018. július 1.

Hírek

A Justitia Regnorum Fundamentum díjat az ombudsmanok 2007-ben alapították. A kiemelkedő emberi helytállás, szakmai tevékenység vagy életút elismeréseként adományozzák annak elismeréseként, hogy a díjazott az alapvető jogok, különösen a gyermekjogok, a veszélyeztetett társadalmi csoportok jogai, a nemzetiségi jogok, illetve a környezetvédelem terén kivételesen magas színvonalú, példaértékű eredményt ért el, vagy jelentősen hozzájárult ilyen eredmény eléréséhez.

Kezünkben (volt) a jövő

2012. október 2.

Hírek

Fennmaradásunk múlik azon, hogy milyen választ találunk a földi életlehetőségek drámai romlására. Negyven évvel a Római Klub jelentése után veszélyes folyamatokra figyelmeztet és cselekvési programot ajánl a Túlélés Szellemi Kör, melyhez várja olvasóink véleményét.

Megalakult a Túlélés Szellemi Kör

2012. március 3.

Hírek

Mi lesz Magyarországgal a következő évtizedekben, egy rohamosan átalakuló világban, ahol a Föld népessége drámaian növekszik, míg a természeti erőforrások fogyatkoznak, és a társadalmi különbségek szakadékká mélyülnek. Többek között e témákat is vizsgálja a ma megalakult Túlélés Szellemi Kör.

Dr. Kerekes Sándor kapta 2011-ben a Dr. Georg Winter életműdíjat

2011. október 29.

Hírek

A KÖVET Egyesület XVI. JóLétKérdések című konferenciáját a Hotel Gellértben rendezte, a környezetvédelem szerepéről, a felelősségvállalásról, a fenntarthatóságról, valamint annak emberi és pénzügyi vonatkozásairól. A rendezvényen adták át a Dr. Georg Winter életműdíjat, melyet Dr. Kerekes Sándor, a Budapesti Corvinus Egyetem rektor-helyettese vehetett át.