Több biciklit gyárt Magyarország, mint Hollandia

2023. szeptember 17.

Hírek

Közel félmillió biciklit gyártottak Magyarországon 2022-ben, ezzel a magyar termelés a 7. legnagyobb az Európai Unióban. A listát Portugália, Románia és Olaszország vezeti.

Átírják a KRESZ-t az elektromos rollerekkel kapcsolatban

2023. március 28.

Hírek

Az elektromos rollerekre vonatkozó KRESZ-módosítás szerint a 25 km/órás végsebességű rollerek kerékpárnak minősülnének, az ennél gyorsabbak pedig segédmotoros kerékpárnak. A tervezet elkészült, és átkerült a közlekedési minisztériumhoz – mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár, aki szerint célszerű lenne az általános iskolákban bevezetni a közlekedési alapvizsgát.

Íme a top 10 biciklibarát város

2022. október 11.

Hírek

A klímacélok megvalósítása érdekében egyre nagyobb hangsúlyt kap a szén-dioxid-kibocsátás -csökkentés, és egyre több város bátorítja a lakosokat, hogy „tegyék le” az autót, és kisebb távok esetén pattanjanak kerékpárra. Az idei Global Bicycle Cities Index a legbiciklibarátabb városokat rangsoroló listája alapján az is kiderül, a top 10 kerékpárbarát városból 9 Európában van.

10000-en tekertek az I bike Budapest bringás felvonuláson

2022. április 25.

Hírek

A szervezők és a Rendőrség becslése szerint több mint 10000-en vettek részt  az I bike Budapest bringás felvonuláson, amit az átjárható Lánchídért és a bringasávokkal élhetőbbé tett Üllői útért tartottak a Föld napjához kapcsolódóan április 23-án. Jönnek az első bringasztrádák Budapesten

Nagy az egyetértés az EU áfacsökkentési tervéről

2022. január 2.

Hírek

A magyarok többsége támogatja, hogy csökkentsék a klímavédelmi szempontokból hasznos termékek áfakulcsát, pl. kerékpárok, a környezetbarát fűtési rendszerek és a magánlakásokba és középületekbe telepített napelemek. Sokan még a bioélelmiszerekre és csomagolásmentes termékekre is kiterjesztenék a szabályozást.

TAO helyett egy valóban hasznos támogatás a céges ingyenkerékpár

2021. június 16.

Hírek

Bevett fideszes pénzmosoda a látványsportok TAO támogatása, mellyel a kormányközi sportegyesületeken keresztül lehet megszüntetni sok-sok milliárd közpénz jellegét. Jövőre jön egy értelmes és korrupciómentes új terület: nem csak adómentes juttatásnak számít majd, de a cégek leírhatják a társasági adóból a bringák árát, és nem csak a kerékpárokét, hanem az elektromos kerékpárokét is.

Mennyire jobb az elektromos kerékpár a hagyományosnál?

2021. május 21.

Hírek

Az elektromos kerékpárok ugyanazokat a jó prioritásokat kínálják, mint a hagyományos kerékpárok, beleértve a költségmegtakarításokat (nincs szükség engedélyre vagy biztosításra), valamint hozzájárulnak az egészséges életmód fenntartásához. Alábbi cikkünkben azt próbáljuk kideríteni, hogy mennyivel előnyösebb egy e-bringa a megszokott kerékpárhoz képest.

Beletekertek a bringások

2021. január 13.

Hírek

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 százalékkal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A számlálók még soha nem mértek ennyi – több mint 2,7 millió – kerékpározót ezeken az útvonalakon – közölte a Magyar Kerékpárosklub.

Hogyan oldd meg a téli biciklizést, biciklivel munkába járást?

2020. december 3.

Hírek

Sokan gondolják, ahogy beköszönt a tél, egy időre el kell búcsúzniuk a kerékpárjuktól, és tavaszig csak álmodozhatnak arról, hogy újra együtt róják az utakat. Pedig ez nem feltétlenül van így. Persze, a komor időjárás miatt érdemes alaposan felkészülni erre az időszakra, ám ha csak nincsenek szélsőséges viszonyok, gond nélkül megtarthatjuk „bringás” életmódunkat a hideg hónapokban… Tovább »