Bécs kerékpáros rekordot döntött

2022. június 23.

Hírek

Gőzerővel folyik Bécsben a kerékpárutak építése, hiszen nagy az igény rájuk. Idén májusban ugyanis rekordot döntött a kerékpárosok száma a bécsi utakon, a különböző helyszíneken elhelyezett forgalomszámlálók 33 százalékkal több biciklistát észleltek az előző év májusához képest.

Zöld hét 2022/17 tekerés és zöld városi tekergés

2022. április 29.

Hírek

Hírháttér podcastunk 2. részében szólunk többek között az élhető városokról, és a kerékpározás térhódításáról. Szakértőink: Bardóczi Sándor Budapest főtájépítésze, és Halász Áron a  Magyar kerékpárosklub elnökségi tagja, az I bike Budapest főszervezője.

A kerékpárok használata télen és a navigációs rendszerek előnye

2022. február 10.

Hírek

Mindenhol hó és jég, majd felhőszakadás és sötétség, ezért a kerékpárok téli időben való használata nagy kihívást jelent, ugyanakkor az ilyen közlekedés fantasztikus élmény. Némi kerékpáros előkészülettel és megfelelő ruházattal a hideg napok komfortosak és teljesen elviselhetőek, sőt, ha korrekt navigációs rendszerrel is el van látva a bringa, akkor már biztos, hogy elérjük a kitűzött… Tovább »

Újabb kerékpáros rekord született Kiskörén

2022. január 7.

Hírek

Továbbra is rendkívül népszerű a kerékpáros túrázók, kirándulók körében a Tisza-tó. A kiskörei erőmű üzemi hídján minden eddiginél többen haladtak át bringájukkal.

Tovább nő a budapesti bicikliforgalom

2021. december 7.

Hírek

Folytatódott a budapesti bicikliforgalom növekedése: novemberben öt százalékkal többen kerékpároztak a fővárosban, mint egy évvel korábban, holott idei november a tavalyinál csapadékosabb és hűvösebb volt a tavalyinál.

Bejött a barcelonai “bicajbusz”

2021. október 25.

Hírek

Péntek reggelenként biciklis, hátizsákos gyerekek indulnak iskolába Barcelona Eixample nevű városrészében, miután alig egy hónapja öt spanyol család úgy döntött, kísérleti jelleggel kerékpárral mennek a gyerekeikkel iskolába, írta a 444.hu.

A járvány és a fővárosi közlekedési szokások

2021. július 17.

Hírek

Többen autóznak és bicikliznek, kevesebben használják a tömegközlekedést Budapesten a járvány előtti időkhöz képest. Balogh Samu szerint a fővárosnak nincs terve dugódíj bevezetésére.

Olyan népszerű lett a biciklizés Bécsben, hogy már kevés a kerékpárparkoló

2021. július 8.

Hírek

A koronavírus-járvány miatt annyian váltottak biciklire Bécsben, hogy túl kevés a városszerte rendelkezésre álló több mint 50.700 kerékpárparkoló. Egyes számítások szerint jelenleg további 17.000 tárolóra lenne szükség. A város évente átlagosan 2-3.000 darabot telepít a közterületekre.

Biciklizz a suliba – ingyenes biciklis tanfolyam bécsi általános iskolásoknak

2021. június 1.

Hírek

Az Osztrák Klímavédelmi Minisztérium „klimaaktiv mobil” kezdeményezése keretében az elkövetkező hónapokban 126 ezer osztrák kisiskolás vehet részt ingyenes biciklis tanfolyamon. A kétórás foglalkozás során a gyerekek elsajátíthatják, miként közlekedjenek biztonságosan biciklivel. Az első, kísérleti kurzusokat már meg is tartották bécsi általános iskolások részvételével.

Miért fontos a jó kerékpáros cipő?

2021. május 12.

Hírek

A kerékpáros ruházat, bár a laikusok számára sokszor csak egyszerű külsőségnek tűnik, bizony jól kitalált, technikai ruhadarabokból áll. Nincs ez máshogy a kerékpáros cipővel sem, amelyről nem is gondolnánk, hogy több funkciónak is meg kell felelnie egyszerre.