Olyan népszerű lett a biciklizés Bécsben, hogy már kevés a kerékpárparkoló

2021. július 8.

Hírek

A koronavírus-járvány miatt annyian váltottak biciklire Bécsben, hogy túl kevés a városszerte rendelkezésre álló több mint 50.700 kerékpárparkoló. Egyes számítások szerint jelenleg további 17.000 tárolóra lenne szükség. A város évente átlagosan 2-3.000 darabot telepít a közterületekre.

Íme Budapest 150 legjobban hiányzó kerékpártárolója

2019. január 18.

Hírek

Nem csak kerékpársávokkal és utakkal lehet segíteni a bringás közlekedést, hiszen valahova parkolni is kell, ha megérkeztünk. Ha a tömegközlekedési csomópontokban, közintézményeknél, boltoknál, népszerű közösségi terek, szórakozóhelyek és más úticélok közelében biztonságos és jól használható kerékpártárolók lennének, akkor sokkal többen közlekednének biciklivel.

Íme a világ legnagyobb kerékpáros mélygarázsa

2017. szeptember 6.

Hírek

17.000 négyzetméter, 12.000 férőhely: Hollandiában átadták a világ legnagyobb kerékpáros mélygarázsát. A giga építményt az utrechti vasúti pályaudvar alatt hozták létre, hogy az ingázóknak is kényelmes legyen a közlekedés.

Pilis Bike erdei kerékpáros útvonalhálózat ünnepélyes átadása

2016. április 27.

Helyszín: Pilisszentlászló, Sikárosi út

Sajtótájékoztatók

A Pilis Bike projekt a Pilisi Parkerdő területén 9 "Parkolj és bringázz" (P+B) pontról 28, összesen csaknem 600 km hosszúságú, kijelölt kerékpártúrával áll a kerékpárosok és kikapcsolódni vágyók rendelkezésére

Parkolóház bicikliknek – na nem nálunk

2015. március 1.

Hírek

Stockholm legújabb parkolóházában egy darab autót sem lehet majd találni, mivel csak biciklinek épült. Az egész épületet maximum 700 kerékpárra tervezték és alakították ki egy forgalmas vasútállomás mellett. Több mint garázs, sokkal inkább közösségi tér.

Új GYSEV kerékpártárolók

2013. augusztus 4.

Hírek

Új kerékpártárolókat épített utasainak a GYSEV Zrt. A vasúttársaság 29 helyszínen, összesen 371 darab biciklitárolót helyezett üzembe az elmúlt hetekben. A fejlesztések érintik a Sopron-Szombathely, Sopron-Győr, Szombathely-Rajka, Szombathely-Kőszeg, valamint a Szombathely-Zalaszentiván vasúti szakaszt is.

E-bike és Mobil Pumpa Pálya a Bringaexpón

2013. február 26.

Hírek

Az év egyik legnagyobb kerékpárvásárát és -kiállítását rendezik meg február 28. és március 3. között a Hungexpo G pavilonjában. Elektromos kerékpárok, fekvőbiciklik, triciklik – idén minden eddiginél több kiállító lesz jelen, és a legújabb világmárkák is bemutatkoznak.

Kártyás kerékpártároló Budaörsön

2012. október 6.

Hírek

Egyedülálló biciklitároló adtak át Budaörsön. A város buszvégállomásánál felállított létesítményben 8 és kívül is 8 kerékpár fér el. A budaörsiek netes bejelentkezés után ingyen használhatják, a nem helyi lakosok sms-ben kapott kóddal tudják biciklijüket elhelyezni a tárolóban. Szegeden a végállomások közelében is átadtak új kerékpártárolókat.