A növényvédelem kihívásai városi környezetben

2023. szeptember 17.

Hírek

A növényvédelem kifejezés hallatán sok esetben az első gondolat az, hogy ez egyet jelent a permetezéssel és a vegyszerhasználattal. Ez azonban a növényvédelmi feladatoknak csupán egy részét képezi, hiszen számos más tényező is hat a növényekre, melyek a növényvédelem fogalomkörébe tartoznak.

Kertészkedési ismeretek a nagyitól a közösségi médiáig

2023. július 29.

Hírek

Egyre többen nevelnek erkélyeken, közösségi kertekben és saját kertekben zöldségeket és virágokat, így egyre nagyobb igény van a megbízható információkra. Hogyan változott a kertészeti ismeretek megszerzésének módja az elmúlt évtizedekben?

Hogyan vásároljunk muskátlit?

2023. május 2.

Hírek

Nyári virágok terén óriási a választék az üzletek, piacok és kertészetek kínálatában, így nehéz feladatnak bizonyulhat kiválasztani a megfelelő példányokat. Ha strapabíró, könnyen gondozható növény vásárlása a cél, amely napos és félárnyékos helyen is gyönyörűen virágzik, a muskátli kitűnő választás lehet.Tippek és trükkök az ideális növény kiválasztásához.

Az örök nyári sláger: muskátli minden mennyiségben

2023. április 5.

Hírek

Egy szép muskátli balkonládába, cserépbe és virágágyásba ültetve igazi nyári hangulatot varázsol, és a gondozása is szinte gyerekjáték. Ha betartunk pár kulcsfontosságú ültetési- és gondozási szabályt, akkor hálája jeléül a legjobb formájában tündököl tavasztól kezdve egészen őszig.

Télen is vár a kert: feladatok, amiket nem érdemes halogatni

2022. december 20.

Hírek

A téli időszakban sem állhat meg az élet a kertben, hisz a hideg ellenére is számos feladat vár bennünket a szabadban. Összeszedtük, hogy mik a javasolt kerti teendők januárban, amik a jó idő beköszönte után jelentősen megkönnyítik majd a tavaszi munkákat!

Kiskertes kertészkedés

2022. október 31.

Hírek

Magyar kutatók egy nemzetközi projekt részeként egy kérdőív kitöltésére kérik a kertészkedőket. Az így nyert adatok elemzésével bővíteni tudják a jelenlegi ismereteiket a kiskertesek kertészkedési szokásairól, a kertészkedők motivációjáról és praktikáiról, valamint információt kapnak a kiskertek fajgazdagságáról is.

Ültess fát

2021. október 18.

Hírek

Családi és baráti körben elfogadják (bár néha az idegeikre megyek vele), hogy elég sokat beszélek a növényekről. Főleg a fákról. Bármikor és bárhol tudok. Hol lelkendezve, hol elkeseredve, hol dühösen.

A salfordi parkban receptre írják fel a kertészkedést

2021. május 20.

Hírek

Megnyitotta kapuit a brit Királyi Kertészeti Társaság (RHS) első, városi környezetben kialakított kertje, amelyet Európa „legnagyobb, aktív részvételre épülő kertészeti projektjeként” jellemez a létrehozó brit Királyi Kertészeti Társaság.