Újabb 4 milliárd közpénz az olaj és autó lobbinak

2020. június 30.

Hírek

Új kutatási központ jön létre Szegeden 4 milliárd forintos támogatással – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Szegeden, ahol megalakult a Fenntartható Zöld Kémia és Mobilitás Kompetencia Központ a Szegedi Tudományegyetem, a Mol és az Audi Hungária Zrt. együttműködésében.

Robbanás várható az ingyen áram frontján

2015. június 6.

Hírek

A hatvanas évek végének amerikai Apollo űrprogramjával összemérhető óriási projektet kezdeményeztek tudósok a zöldenergia terjedésének felgyorsítása érdekében. Ahogy az akkori erőfeszítés elvezetett az ember Holdra szállásához, a mostani megelőzheti a klímakatasztrófát. A cél, hogy a zöldenergia tíz éven belül legyőzze a fosszilis energiahordozókat.

Bécs Európa leginnovatívabb városa

2013. április 1.

Hírek

Az ausztrál innovációs ügynökség rangsora szerint Bécs a világon a harmadik, Európában pedig egyenesen a leginnovatívabb város. Vagyis itt a legjobbak a keretfeltételek ahhoz, hogy egy ötletből regionális vagy globális újítás legyen. Budapest az 58. helyen végzett.

Tojáshéjból lesz a csoda

2013. január 11.

Hírek

Az EU-ban évente 5,5 millió tonna tojást használunk fel, melynek ötöde a III. kategóriájú veszélyes állati hulladéknak minősülő tojáshéj. Ennek ma még csak a 10%-át hasznosítjuk, de egy hazai koordinálású nemzetközi kutatás változtatni fog ezen. A héjhártya nem csak a kozmetikai iparnak jó.