Az emberiség nem tanult a járványból

2020. június 18.

Hírek

A kemény tavaszi visszaesés után gyorsan jön fel újra az üvegházgáz-kibocsátás. Kínában, ahol a vírus a járvány a leghamarabb kezdődött, már májusban visszatértek a járvány előtti kibocsátási szintre.

Az úton 5 litert iszik a 3 literes fogyasztású autó

2016. március 11.

Hírek

A Peugeot csoport bátran meglépte amit régóta egyetlen gyártó sem mert Európában: a valóságot modellező körülmények között mért fogyasztási adatokat közöltek. Az eredményt borítékolni lehetett volna: az európai szabvány mérési ciklusnak nincs sok köze a valósághoz.

Vállalati kibocsátás-csökkentés: itthon hiánycikk

2015. december 15.

Hírek

Véget ért a Párizsi Éghajlatvédelmi Csúcstalálkozó, ahol a kormányzati éghajlatvédelmi felelősség mellett a vállalatok elkötelezettsége is előtérbe került . A WWF Magyarország friss jelentése az 50 legnagyobb hazai vállalat, és az 5-5 legnagyobb bank és biztosító éghajlatváltozással kapcsolatos vállalásait vizsgálta. Mindössze hat vállalat rendelkezik éghajlatvédelmi céllal, és csak két vállalatnak van kibocsátás-csökkentési stratégiája!

6%-kal csökkent a magyar ipar széndioxid-kibocsátás

2013. április 5.

Hírek

Az Európai Bizottság április 2-án közzétett adatai szerint az EU szén-dioxid kibocsátási rendszerében (EU ETS) részt vevő több, mintegy 200 magyar vállalat összesített szén-dioxid kibocsátása 21 millió tonna volt 2012-ben, ami több, mint 6%-os visszaesést jelent 2011-hez képest. Az EU-ban a csökkenés 1,4%-os volt. A csökkenés elsősorban a termelés visszaesésének köszönhető.

Felülvizsgálja klímapolitikáját Japán

2013. január 25.

Hírek

Felülvizsgálja az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére tett korábbi vállalását Japán, miután a korábbi kormány által meghatározott célkitűzés a szigetország atomerőműveinek leállítása miatt irreálissá vált – közölte ma Abe Sindzó miniszterelnök.

Kész a CO2-csökkentés hosszú távú uniós menetrendje

2012. március 16.

Hírek

Az évszázad feléig az 1990-es szinthez képest legalább négyötödével mérséklődnie kell a szén-dioxid kibocsátásnak- az Európai Parlament csütörtökön, strasbourgi plenáris ülésén elfogadta a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésének 2050-ig szóló európai ütemtervéről szóló jelentést.

Kedvezően alakul Európa üvegházgáz kibocsátása

2011. október 14.

Hírek

Bár 2010-ben növekedett az Európai Unió káros gáz kibocsátása, az Európai Környezetvédelmi Hivatal (EEA) véleménye szerint hosszútávon mégis mérséklődni fog Európa légköri szennyezése.