Lítiumos akkumulátorok veszélyei: Pártkatonák talán hamarabb abbahagyhatják. Vízszennyezés és következményei

2023. október 4.

Hírek

Azt hiszem mindannyian emlékszünk az elképedt politikusaink arcára, hogy már miként is lenne az ipari megújhodásunk zálogaként kezelt szent akkumulátor-gyártás súlyosan környezetszennyező és egészségkárosító. A többféle veszélyes anyag közül most a lítiumot választottam ki és néhány tudományos munkát idézek. Mindenki meggyőződhet arról, hogy ezek a hatások léteznek és nem a zöld civilszervezetek álmodják ezeket a… Tovább »

Ilyen gyorsvasutat építhetnének a kínaiak nálunk is

2023. október 1.

Hírek

Új nagysebességű vasútvonalat avattak Kínában, az ország délkeleti szélén. Annyira a szélén, hogy a 277 kilométeres új vasúti szakasz 20 km.-en át nem is a szárazföldön, hanem egy hídrendszernek köszönhetően a tenger fölött vezet. Méghozzá a geopolitikai szempontból érzékeny Tajvani-szorosnál.

Az Orbán-kormány a kínaiak megbízásából veszi meg a Liszt Ferenc repteret

2023. szeptember 12.

Hírek

Róna Péter a Klubrádióban beszélt arról, hogy megítélése szerint a Liszt Ferenc repülőteret a kínaiak megbízásából vennék vissza. Az Orbán-kormány, bár korábban a halasztás mellett döntött, az államosítást régóta tervezi, most pedig a jelek szerint el is határozta magát.

Sebességi rekordot döntött Kína új lebegő vonata

2023. július 6.

Hírek

Kína újra és újra rálicitál az eddig is irigylésre méltó vasúti sebességi rekordjaira. Most a lebegő mágnesvonatuk érte el az óránkénti 453 kilométeres sebességet – ezzel pedig környezetbarátabb alternatívája lehet a repülésnek is.

Samsung, CATL, SK, Eve Power, Sunwoda és a többiek – Alice zöld e-autót kap majd a kárpátmedencei Akkulandban

2023. május 19.

Hírek

Orbán ’makacs’ Viktor kormánya semmit sem hall meg abból, amit Magyarországon a környezet-egészségügy iránt aggódók megfogalmaznak. Az egészségügy teljesen passzív, el van foglalva a saját súlyos problémáival. Kémiai Biztonsági Intézet már nincs. Elsöpörték a fiúk az ex-liberális bányából, akik állítólag kiküldték az oroszokat, hogy most újra behívják őket.

A magyar cégek is megfizetik Orbán akkugyarmati politikáját

2023. május 15.

Hírek

Ezer milliárd forinttal támogatja a kormány a magyarországi akkumulátorgyárakat a G7 számításai szerint. Ez az óriási összeg azonban még nem is tartalmazza a villamosenergia-ellátásra nehezedő óriási többletterhelést.

Debrecen még jobban ki fog száradni. Jön a 2. kínai akku üzem

2023. május 9.

Hírek

A debreceni fideszes önkormányzat hazudott. Korábban azt mondta, nem adott el területet az EVE Energynek, most azonban kiderült, felépül a CATL mellett egy másik akkumulátorgyár is. 14 milliárddal támogatunk egy másik kínai multit. Az Európai Bizottsághoz fordul a Párbeszéd – ZÖLDEK.

Már India a Föld legnépesebb országa

2023. április 22.

Hírek

Az ENSZ friss becslései szerint India lakosságának dinamikus növekedése mára oda vezetett, hogy a népeség meghaladja Kínáét. Ez a becslések szerint 1,428 milliárd főt jelent, hamarosan pedig Kína és Hongkong együttes lélekszámát is átlépi majd India népessége.

Példátlan áprilisi hőhullám kínozza Ázsiát

2023. április 20.

Hírek

Súlyos hőhullám söpört végig Ázsia nagy részén, Indiában iskolákat kellet bezárni és több haláleset történt, Kínában pedig rekordot döntött a hőmérséklet. A szakértők szerint ez Ázsia történetének legrosszabb áprilisi hőhulláma.