Idén Takáts Margité a Lehoczky János-díj

2021. június 7.

Hírek

Az Erdei Iskola Egyesület (EIE) által 2005-ben alapított Lehoczky János díj az erdei iskola mozgalom rangos elismerése. 2021-ben Takáts Margit, a királyréti Hiúz Ház Erdei Iskola idén nyugdíjba ment vezetője vehette át a Lehoczky János-díjat.

Nem állnak meg a fejlesztések az Ipoly Erdőnél

2018. december 28.

Hírek

Még idén megvalósult a Társaság legnagyobb beruházása a Királyréti Fogadóközpont épületének kivitelezése. Az Ipoly Erdő Zrt. területén jövőre is folytatódnak a további fejlesztések.

Öt kisvasút kapna a tízmilliárdos keretből

2017. február 7.

Hírek

Révész Máriusz kisvasútügyi kormánybiztos egy szakmai rendezvényen megnevezte azt az 5 kisvasutat, amelynek felújítására pénzt adhatnak majd a közeljövőben. A hírek szerint tízmilliárd forint a keret, és az öt vasútvonal között nincs ott a felcsúti, amelyet szeretnének továbbépíteni Bicske felé.

Nesztelen suhan Vili, a királyréti UFO

2013. május 4.

Hírek

Árammal és napelemmel működő motorvonatot helyeztek ma üzembe Királyrét és Kismaros között, a Királyréti Erdei Vasút 120. születésnapján. A cél egy olyan motorkocsi kialakítása volt, amely kevés energiával és kis környezeti terheléssel üzemeltethető.

Megújul az erdei iskola Királyréten

2011. június 16.

Hírek

A környezettudatos fejlesztések és új oktatóeszközök, programok révén még érdekesebbé és hatékonyabbá válik az itt folyó környezeti nevelés, miközben jelentősen csökkennek az épület üzemeltetésének költségei és környezeti terhei is.