A saját jövőnk a tét

2021. június 5.

Hírek

Június 5-én ünnepeljük a környezetvédelmi világnapot, aminek célja mi más is lehetne, minthogy felhívja a figyelmet a környezetszennyezés következményeire. Gondoltad volna például, hogy minden harmadik másodpercben egy futballpályányi területet irtanak ki az őserdőkből, évente pedig egy Görögország nagyságú területet vágnak ki?

Íme az első klímamenekült

2013. október 16.

Hírek

“Klímaváltozási menekültként” kért menedékjogot egy új-zélandi bíróságtól egy Kiribatiról származó férfi, akinek otthonát a globális felmelegedés miatt emelkedő tengerszint fenyegeti. Kérelmét elutasították.

A szigetállamok klímaváltozási kihívásai

2013. február 16.

Hírek

Nemzetközi fenyegetésnek szeretnék minősíttetni az ENSZ-ben a klímaváltozást egyes, alacsony fekvésű szigetállamok, amelyeknek létét veszélyezteti a tenger szintjének emelkedése.

Sokba kerül az óceánok felmelegedése

2012. március 22.

Hírek

Évi csaknem kétezer milliárd dollárban lesz mérhető becslések szerint az a kár, amelyet az üvegházhatású gázok kibocsátása okoz a század végére a világ óceánjaiban – derült ki egy svéd tanulmányból.

Kiribati kényszerköltözése

2012. március 8.

Hírek

A költözést fontolgatja Kiribati az éghajlatváltozás miatt emelkedő tengerszint elől menekülve: a csendes-óceáni törpeállam Fidzsivel folytat földvásárlásról szóló tárgyalásokat, hogy biztonságba helyezze lakosait.