A kis lilikek díjat hoztak a Hortobágyi Nemzeti Parkosoknak

2016. május 30.

Hírek

Az Európai Bizottság szakmai zsűrije a „Határon átnyúló kooperáció és hálózatépítés” kategóriában ítélte oda „A kis lilik skandináviai populációjának védelme az európai vonulási útvonal kulcsfontosságú telelő és pihenőhelyein” nevű LIFE+ projekt részére az ún. „Natura 2000 díjat”, melyet május 23-án adtak át Brüsszelben.

Segíts a kis lilikeknek szavazatoddal!

2016. április 27.

Hírek

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és más európai társszervezetek LIFE+ projektjét az Európai Bizottság Natura 2000 díjának “Határon átnyúló együttműködések” kategóriájában jelölték döntősnek idén. Május 8-ig Te is segíthetsz a közönségdíj elnyerésében egy gyors szavazattal.

Veszélyben a kis lilik, csak ritkán látni néhány példányt

2016. március 21.

Hírek

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársait mindig nagy örömmel tölti el, ha a vonuló vadlúdcsapatok között felfedeznek egy kis liliket. Nem véletlenül: a faj európai állománya ugyanis ma már alig 50 párra tehető.

Kis lilik rekord a Hortobágyon

2015. október 6.

Hírek

Rekordszámú kis liliket, összesen 131 példányt regisztráltak a Hortobágyi Nemzeti Park területén október első napjaiban. A szakemberek 25 éve nem mértek ekkora egyedszámot, a tavalyi évhez képest ez 160 %-os állománynövekedést jelent. A kis lilik Európa legveszélyeztetettebb vadlúdfaja, óriási siker, hogy idén szinte teljes létszámban eljutottak magyarországi őszi állomáshelyükre.