Brutális méhpusztítás a Rábaközben

2020. április 21.

Hírek

Néhány órás permetezéssel tehette tönkre ismeretlen gazdálkodó az egyedi méhészek egész éves munkáját. A Németh testvérek összesen 63 méhcsaládját pusztította el a mérgezés három napja.

Szélerőműparkkal zöldít tovább az Alteo

2019. április 7.

Hírek

Az Alteo leányvállalata egy olyan céget vásárol meg, mely 13 toronyból álló, 25 megawattos szélerőműparkot tulajdonol és üzemeltet Bőny térségében – jelentette be a cég.

Újjáéled a honvédségi homokpuszta

2014. november 13.

Hírek

Réti fülesbagoly költözött a kisalföldi homokpuszta rehabilitációs területére, ahol a világon először azonosították egy ritka pókfaj nőstény tagját. Folytatódik az egykori honvédségi lő- és gyakorlóterületek természetvédelmi célú helyreállítása.

Kék folyosók szerepe a természeti sokszínűségben

2014. szeptember 2.

Hírek

A győri Reflex Környezetvédő Egyesület az Európai Unió Víz keretirányelve alapján, mely vizeink jobb ökológiai állapotának elérését tűzte ki célul, egy 14 hónapos vizsgálatokra és javaslatokra épülő programot végzett a térség vízfolyásainál.

Irtják a Kisalföld bálványfáit

2013. november 3.

Hírek

Az invazív bálványfa 25 méteres magasságot elérő, egyenes törzsű, ritkás ágrendszerű és laza lombozatú fafaj, mely agresszív térfoglalásával elveszi az élőhelyet az értékes, őshonos erdőtársulásoktól. A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. 682 hektáron kezdte a bálványfa irtását Európai Uniós támogatással.

Kisalföldi Homokpuszta projekt

2013. augusztus 22.

Hírek

Magyarországon legnagyobb részt a Kiskunságban valamint a Duna-Tisza közében fordul elő homokpuszta. Azonban nem ez az egyetlen térség ahol ez a ma már ritkának számító pusztaság fellelhető. A ma már ritkának számító meszes puszta Győr mellett a Kisalföldön is fellelhető.