Furán Egyetem: a fasor is közmű! – a méhlegelőktől a városi erdőkig

2021. szeptember 29.

Hírek

A tudomány jelenlegi állása szerint a fák gyökérben végződnek 😊. Mi az az örökerdő? Városi erdő, vagy erdőváros? A közműalagút sem megoldás Budapesten. Mennyi egy fa értéke? Fapótlási anomáliák, ahány kerület, annyi jogszabály. Mikor lesz városi favédelmi törvényünk?  Beton, vagy zöld?

Az erdő legyen veled! Szeptember 4-5: Furán Egyetem a Kiserdő Feszten

2021. szeptember 3.

Hírek

Akár napi 50 ezer autó, zaj, por és 1800 fa kivágása: tényleg ilyennek képzeljük a jövő Budapestjét? Az ilyen Budapestnek nincs jövője!” – összefogtak a budapesti Határ útiak, hogy megóvják a zöldterületet és a lakókat az autóforgalomtól.

Bardóczi Sándor: a természetvédelem nem politikai furkósbot

2021. augusztus 15.

Hírek

Ősszel két olyan fasor-rekonstrukció is indul, ami fájdalmas lesz. Ráadásul ez csak a kezdet, a szinte egykorú fővárosi faállomány ugyanis egyszerre ér hanyatló korszakába. Bardóczi Sándor főtájépítésszel a lopakodó olimpia, a méhlegelők mellett arról is beszélgetett a Népszava, hogy mi állíthatja meg a kormányt.

Megvédtük a Határ úti Kiserdőt a Galvani híd forgalmától!?

2020. március 1.

Hírek

A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa február 27-i döntése értelmében nem épülhet új út a Kiserdő mentén a fővárosi önkormányzat, az érintett kerületek és a helyi lakosság egyetértése nélkül. Karácsony Gergely kontra Vitézy Dávid.

A mi Kiserdőnk – Kiállítás megnyitó

2019. december 12.

Helyszín: Ferencvárosi Művelődési Központ Budapest 1096 Haller utca 27.

Sajtótájékoztatók

Tárlatunk „főszereplője” a IX. kerületi József Attila-lakótelepet és a XIX. kerületi Wekerletelepet összekapcsoló Határ úti Kiserdő, amely a közelében élők számára egy kincs, amit óvni, gondozni kell. Ennek a kincsnek a megörökített részleteit tekintheti most meg a tágabb, a környéket még személyesen nem ismerő közönség, miközben betekintés nyílik az erdőben zajló közösségi életbe is.

A mi Kiserdőnk – fotókiállítás

2019. december 12. - 2020. január 17.

Helyszín: Ferencvárosi Művelődési Központ Budapest 1096 Haller utca 27.

Programok

Tárlatunk „főszereplője” a IX. kerületi József Attila-lakótelepet és a XIX. kerületi Wekerletelepet összekapcsoló Határ úti Kiserdő, amely a közelében élők számára egy kincs, amit óvni, gondozni kell. Ennek a kincsnek a megörökített részleteit tekintheti most meg a tágabb, a környéket még személyesen nem ismerő közönség, miközben betekintés nyílik az erdőben zajló közösségi életbe is. A… Tovább »

Keresd a Zöld Budapestet! – Kiserdei Piknik

2019. szeptember 15.

Helyszín: Kiserdei focipálya

Sajtótájékoztatók

A IX. és a XIX. kerület határán fekvő Határ úti Kiserdő megmentéséért tevékenykedő lakossági csoportunk, a Kiserdővédők, 2019. szeptember 15-én, vasárnap egy olyan, sajtó-nyilvános rendezvényt szervez, ahová területvédő, környezetvédő civil csoportokat és szakmai szervezeteket is várunk, alapvetően azért, hogy megismerjük egymást, és felhívjuk a figyelmet Budapest egyre romló (még megmaradt) természeti állapotára.