Kishantos és a Greenpeace jogerősen pert nyert a magyar állammal szemben

2020. október 8.

Hírek

A Fővárosi Törvényszék jogerős döntése alapján Kishantos és a Greenpeace Magyarország ma pert nyert a magyar állammal szemben. A mai döntés megerősítette a Pesti Központi Kerületi bíróság korábbi ítéletet, mely elutasította a magyar állam keresetét, és kimondta, hogy a magyar állam által felhozott vádak megalapozatlanok. A magyar biogazdálkodás fellegvárának számító kishantosi ökogazdaság kálváriája 2013-ban indult,… Tovább »

A bátorságot nem lehet beszántani – pofont kapott Orbán földmutyija

2020. június 6.

Hírek

7. éve zajlik a kishantosi ökogazdaság drámája, de az állam továbbra sem akart engedni: nem volt elég, hogy 2013-ban egy tollvonással kisemmizte az egykor a magyar biogazdálkodás fellegvárának számító kishantosi közösséget, peres eljárás útján is azt próbálta bizonyítani, hogy egy ökogazdaság nem jogosult a védelemre. Most első fokon vesztett az állam az elmúlt évek legcinikusabb… Tovább »

Öngyilkosság a biológiai sokféleség csökkentése

2020. május 20.

Hírek

Május 22-e a biológiai sokféleség világnapja Égbekiáltó bűn a kishantosi biogazdaság likvidálása- mondja ezzel kapcsolatban a greenfo biodiverzitással kapcsolatos kétrészes podcastjának első beszélgetésében Dr. Rodics Katalin a Greenpeace Magyarország természetvédelmi szakértője, agrár téma felelőse.

Ökológiai gazdálkodás. Miért és hogyan? 

2019. november 29. - 2019. november 29.

Helyszín: Kishantos

Programok

A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ és a Mezőföld Népfőiskola tisztelettel meghívja Önt az  ÖKOLÓGIAI GAZDÁLKODÁS Miért és hogyan? c. programjára.

Őszi családi nap Kishantoson

2019. szeptember 28. - 2019. szeptember 28.

Helyszín: Kishantos

Programok

Szeretettel meghívjuk Önt és családját Kishantosra, egy örömteli, szép őszi CSALÁDI NAPRA  2019. szeptember 28-án szombaton 10.00 órától 15.00 óráig

Újabb szánalmas orbáni bosszú Kishantosnak

2019. szeptember 17.

Hírek

“Az ellenünk küldött kigyúrt kopaszok bérét is rajtunk követelik. Ez olyan, mintha az elítélttel fizettetnék ki a hóhért” – így kommentálta Ács Sándorné, a kishantosi ökogazdaság vezetője a HVG-nek legújabb perüket. Ugyanis, mint a lap cikkéből kiderül, szeptember végén kaphat még egy utolsó gyomrost az egykori kishantosi mintagazdaság:

Nem bírják a lépést a francia biogazdák

2018. február 16.

Hírek

Az uniós biopiac második helyezettje Németország után Franciaország. Termelőik még évekig nem lesznek képesek kielégíteni a növekvő igényeket.

FŰSZEREK- ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK A BIOKERTBEN c. tanácsadással egybekötött program

2018. február 22.

Helyszín: Kishantos

Programok

A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ és a Mezőföld Népfőiskolatisztelettel és szeretettel meghívja Önt 2018. február 22-én (csütörtökön) 10.00 órára Kishantosra FŰSZEREK- ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK A BIOKERTBEN  c. tanácsadással egybekötött programjára A fűszernövények nélkülözhetetlenek a biokertben! Erős illatukkal riasztják a kártevőket, csalogatják a megporzó rovarokat, és virágaikkal, illatos lombjukkal gyönyörködtetnek is! A magyar kertekben nagy hagyománya van a termesztésüknek,… Tovább »

Kishantos ismét pert nyert a magyar állammal szemben

2017. június 29.

Hírek

Tegnap megszületett az elsőfokú döntést megerősítő másodfokú jogerős ítélet a Fővárosi Törvényszéken arról, hogy a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnek (NFA) ki kell fizetnie a kishantosi ökogazdaság számára az általa 2013-ban elvégzett közel 20 millió forint értékű mezőgazdasági munka árát. A Greenpeace üdvözli a döntést.

Növényvédelem a BIO szőlő és gyümölcstermesztésben

2017. május 24.

Helyszín: Kishantos

Programok

Május van, a tavasz legszebb időszaka, amikor a szőlő és gyümölcstermesztők örömmel és szép reményekkel nézegetik növényeiket – ám az örömbe üröm is vegyül, amikor megjelennek a kártevők és kórokozók. MIT TEHET ILYENKOR EGY BIOGAZDA? Milyen módszerekkel és milyen szerekkel védhető meg a bio szőlő és gyümölcsös? Erre kaphatnak választ a következő kishantosi rendezvényen, melyre… Tovább »