Nem bírják a lépést a francia biogazdák

2018. február 16.

Hírek

Az uniós biopiac második helyezettje Németország után Franciaország. Termelőik még évekig nem lesznek képesek kielégíteni a növekvő igényeket.

FŰSZEREK- ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK A BIOKERTBEN c. tanácsadással egybekötött program

2018. február 22.

Helyszín: Kishantos

Programok

A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ és a Mezőföld Népfőiskolatisztelettel és szeretettel meghívja Önt 2018. február 22-én (csütörtökön) 10.00 órára Kishantosra FŰSZEREK- ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK A BIOKERTBEN  c. tanácsadással egybekötött programjára A fűszernövények nélkülözhetetlenek a biokertben! Erős illatukkal riasztják a kártevőket, csalogatják a megporzó rovarokat, és virágaikkal, illatos lombjukkal gyönyörködtetnek is! A magyar kertekben nagy hagyománya van a termesztésüknek,… Tovább »

Kishantos ismét pert nyert a magyar állammal szemben

2017. június 29.

Hírek

Tegnap megszületett az elsőfokú döntést megerősítő másodfokú jogerős ítélet a Fővárosi Törvényszéken arról, hogy a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnek (NFA) ki kell fizetnie a kishantosi ökogazdaság számára az általa 2013-ban elvégzett közel 20 millió forint értékű mezőgazdasági munka árát. A Greenpeace üdvözli a döntést.

Növényvédelem a BIO szőlő és gyümölcstermesztésben

2017. május 24.

Helyszín: Kishantos

Programok

Május van, a tavasz legszebb időszaka, amikor a szőlő és gyümölcstermesztők örömmel és szép reményekkel nézegetik növényeiket – ám az örömbe üröm is vegyül, amikor megjelennek a kártevők és kórokozók. MIT TEHET ILYENKOR EGY BIOGAZDA? Milyen módszerekkel és milyen szerekkel védhető meg a bio szőlő és gyümölcsös? Erre kaphatnak választ a következő kishantosi rendezvényen, melyre… Tovább »

Madarak és Fák Napja Kishantoson 2017

2017. május 07.

Helyszín: Kishantos

Programok

Madarak és Fák Napja Kishantoson színes programokkal, kiállításokkal  2017. május 7. – vasárnap 9.00 órától. Minden év május 10-én a Madarak és Fák Napja a magyar emberek, és különösen a felnövekvő nemzedékek számára a természettel való közeli kapcsolat megteremtését és fenntartását szolgálta az 1902-ben történt bevezetésétől kezdve. E hagyományt felelevenítve és folytatva immár második alkalommal… Tovább »

Ángyán szerint az olajspekulánsok akarják lenyúlni a magyar földet

2017. március 19.

Hírek

Az olajspekulánsok akarják megszerezni a magyar földet Ángyán József szerint. A második Orbán-kormány volt szakállamtitkára Kishantoson egy tegnapi konferencián beszélt a fenntartható mezőgazdaságról. Szerinte az állami földárverések miatt uniós kötelezettségszegési eljárás is indulhat Magyarország ellen.

Pert nyert a földalapkezelő ellen Kishantos

2017. március 10.

Hírek

Arra kötelezte a bíróság a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetet, hogy a felperes Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Közhasznú Nonprofit Kft. és a közte fennállt haszonbérleti jogviszonyból származó elszámolási kötelezettsége alapján fizessen a felperesnek mintegy 17 millió forintot és kamatait, és az egymillió forint perköltség is az NFA-t terheli. Az ítélet nem jogerős.

Az Ab leszámolhat az állami földprivatizációval – Ángyán József véleménye

2016. október 11.

Hírek

Véget vethet az állami földprivatizációnak az Alkotmánybíróság. A Fővárosi Törvényszék Kishantos-ügyben eljáró tanácsa fordult a testülethez, szerintük ugyanis alaptörvénybe ütközhetnek a Nemzeti Földalapról szóló törvény és a hozzá kapcsolódó végrehajtási kormányrendelet egyes passzusai. Ángyán József nyilatkozata az ügyről.