Egy új közösségi ökoportál bemutatója

2019. február 01.

Helyszín: Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A;

Sajtótájékoztatók

Szeretettel meghívjuk az V. Gyurgyalag Műhely – Egy új közösségi ökoportál bemutatója című rendezvényünkre. Időpont: 2019. február 1. 18:00

IV. Gyurgyalag Műhely – Előadások a Kisközösségi Programról

2018. január 26.

Helyszín: Bp. XI. Pázmány sétány 1/a

Programok

Öt rövid, TED-szerű előadásban mutatjuk be az idén 10 éves Kisközösségi Program tevékenységét: – Miért fontos a közösségek újrafelfedezése az ökológiai válság leküzdéséhez? (Takács-Sánta András) – Miért érezzük hangsúlyos eszköznek a könyveinket az ökologikus helyi megoldások előmozdításában? (Tauber Tamás) – Miket tapasztaltunk több tucat helyi ökokezdeményezést vizsgáló terepmunkáink során? (György Bálint) – Hogyan segítjük a… Tovább »

Építőkockák egy új világhoz

Kiadványok

Csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat, miközben újra felfedezzük a közösségek erejét? Igen, szerencsére ma már Magyarországon is jó néhány kezdeményezés törekszik minderre. A Kisközösségi Program munkatársai bő tucatnyi lelkesítő példát mutatnak be ebben a könyvben – tudományos igényességgel, mégis közérthetően. A szövegekhez Marabu rajzolt szórakoztató illusztrációkat.

Kisközösségek átalakulásban – előadás és műhelymunka

2015. november 12.

Helyszín: Budapest, Bartók Béla út 10-12

Sajtótájékoztatók

Mire mehet egy "átalakuló közösség", és mit tehetsz azért, hogy a saját közösséged is erősebb, lokális lábakon álljon? Ki hogyan látja a ‘klímabarát, emberbarát’, közösség-vezette fejlesztési lehetőségeket?

Földhangoló Ökotábor 2014

2014. augusztus 11. - 2014. augusztus 17.

Helyszín: Nagybörzsöny

Programok

Fenntarthatóság a gyakorlatban, közösségben a hegyek között.. Ebben az évben második alkalommal kerül megrendezésre a Földhangoló Ökotábor a börzsönyi hegyek tövében, távol a világ zajától egy nagy múltú és virágzó jelenű idilli falucskában. Augusztus 11-17-ig a táborozók kiszakadnak a fogyasztói társadalom kíméletlen fogaskerekei közül és kísérletet tesznek a létmódváltásra. Az utóbbi néhány évben szerencsés módon… Tovább »

Földhangoló Ökotábor 2014

2014. május 3.

Hírek

Ebben az évben második alkalommal kerül megrendezésre a Földhangoló Ökotábor a börzsönyi hegyek tövében, távol a világ zajától egy nagy múltú és virágzó jelenű idilli falucskában. Augusztus 11-17-ig a táborozók kiszakadnak a fogyasztói társadalom kíméletlen fogaskerekei közül és kísérletet tesznek a létmódváltásra. (x)

Paksról szólni tisztán

2014. január 28.

Hírek

Fájóan hiányzik a letisztult beszéd a Paks-ügy kapcsán, amely pedig fontosságának megfelelő komolyságot igényelne. És nem csak a mérnökuralom felkent szakértői részéről, hanem mindenki részéről, aki kicsit is érintett az országa dolgaiban. Vannak kérdések, amelyek tisztán látásához nem kell szakértőnek lenni. A Kisközösségi Program munkatársainak állásfoglalása a tervezett atomerőmű-blokkok kapcsán.

Visszatérés a természethez

2013. augusztus 13.

Hírek

Gitárszó a tábortűznél, növényismerettel egybekötött túra, tehénfejés – ilyen élményekben részesültek a nagybörzsönyi Földhangoló Ökotábor résztvevői.

Utak a fenntarthatóság felé – életmódváltó tábor a Börzsönyben

2013. június 27.

Hírek

Az ELTE-n működő Kisközösségi Program munkatársai a fenntarthatóság komplex problematikáját az emberi közösségek oldaláról közelítik meg. A harmonikus emberi élet ideája számukra egyenlő a társaságban-léttel, a jövő iránt felelős életmódot ilyen közösségek létrehozásával tartják megközelíthetőnek. Ennek az elméletnek a gyakorlatban megvalósítható ötleteit mutatják be és gyakorolják a táborban, mely a zöld technológiák alkalmazása mellett az… Tovább »

Könyvtől a táborig

2012. május 18.

Hírek

Újdonságokkal rukkolt elő a Kisközösségi Program: nyilvánosságra hozták készülő Kiútikönyvük természetvédelmi fejezetét, továbbá egy különleges nyári tábort is indítanak. Flórián Norbertet és Takács-Sánta Andrást, a program két munkatársát kérdeztük.