121. Kislábnyom Hírlevél!

Kiadványok

Idén az Ökológiai Túllövés Napja (Earth Overshoot Day) a tavalyi javuláshoz képest ismét július 29-ére esett – ahogy a pandémia előtt, 2019-ben is.

Kislábnyom Hírlevél 116.

Kiadványok

Több mint 11 ezer tudós figyelmeztetett arra, hogy “Az emberiségre eddig ismeretlen szenvedés vár a klímaválság következtében, ha nem történik nagy változás a globális társadalomban”.

Kislábnyom Hírlevél 113

Kiadványok

Nagy baj van – elhisszük? Sok hír szól mostanában arról, hogy nagyon sürgető lenne tenni azért, hogy a klímaváltozást és hatásait mérsékeljük. És nem is “csak” a klímaváltozás jelent óriási kihívást, számos más környezeti és szociális probléma veszélyezteti nem a Föld, hanem a mi fennmaradásunkat. Elhisszük? Elfogadjuk? Felemeljük a hangunkat? Változtatunk? A teljes cikk ITT… Tovább »

Felelős húsfogyasztás – nem csak a termelőké a felelősség

2019. március 24.

Hírek

A fenntartható jövő érdekében mindannyiunknak el kell gondolkodni a húsfogyasztás visszafogásáról, csökkentéséről, és a kislábnyomos, azaz minél alacsonyabb környezeti terhelést jelentő, nem feltétlen húsmentes, csak alacsonyabb (nagyüzemi) hús- és tejtermék tartalmú étkezési szokások kialakításáról. A nagyböjt ideje pedig különösen alkalmas lehet ennek átgondolására!

111. Kislábnyom Hírlevél

Kiadványok

Idén mindenki kiválaszthatja, hogy milyen ünnepi inspirációra vágyik a Kislábnyomtól: ha Leonardo di Caprio szavait szeretnék tolmácsolásunkban megismerni, kattintsanak IDE; ha pedig egy elgondolkodtató idézetre vágynak, kattintsanak IDE.  

Kislábnyom Hírlevél 109.

Kiadványok

A GreenDependent  Kislábnyom hírlevelélben igyekszik a remény hangján írni, üzenni, biztatni, jó példákat és történéseket bemutatni, már közel 10 éve.

Okos ház 1905-ből

2018. január 1.

Hírek

Kora gondolkodását és a technológia akkori fejlettségi szintjét megelőzve, 1905-ben Harry W. Hillman megtervezte és kiépítette azt az elektromos hálózatot, amely képes volt egy ház teljes energiaszükségletét kielégíteni.

Kislábnyom Hírlevél 103. szám – A téli napforduló napján…

Kiadványok

"A tettek ideje még nem jött el, de a tél csendjében és nyugalmában gyűjtsük össze tudásunkat arról, hogy hogyan szeretnénk a jövőben életünket élni, és éltetni, ápolni a Földet. Az újjászületéshez az kell, hogy szakítsunk a régi mintákkal, megszokásokkal, és ehhez őszinteség, szeretetet, megbocsájtás szükséges.

Kislábnyom Hírlevél 100. száma

Kiadványok

Ki gondolta volna, amikor az első számot terveztük 2010-ben… Persze, reménykedtünk, hogy nem csak egy évig, aztán még egy évig, a Kislábnyom pályázati programok végéig, tudjuk majd megjelentetni, de hogy eljutunk majd a VIII. évfolyamig és a 100. számig: hát, nem gondoltuk volna.