2 milliárdból újult  meg a királyréti és a kemencei erdei vasút

2021. augusztus 26.

Hírek

Nagy István agrárminiszter  a szokolyai átadáson elmondta, hogy a Királyréti Erdei Vasút teljes, 10 km-es szakaszán új, korszerű beton keresztaljak kerültek a régi fa talpfák helyére, megújultak a peronok, a vízelvezető rendszer, a pályaszakasz hidai és a váltók is. Kismaroson és Szokolyán zajcsökkentő betéteket helyeztek el.

771 milliót költ a kormány Zsuzsira

2019. március 20.

Hírek

A debreceni Zsuzsi kisvasút 7 km-es szakasza és szerelvényei születnek újjá az Innovációs és Technológiai Minisztérium jóvoltából.

Miért engedett a kormány a Csarna-völgyi kisvasútból

2018. november 28.

Hírek

Nagy felháborodást váltott ki, hogy kisvasút épült volna a Börzsöny egyik legszebb részén, nem messze a Királyréttől, a Csarna-völgyben, a kormány azonban végül elállt eredeti szándékától a zöld tiltakozás miatt.

Az agrárminisztérium is kiállt a Csarna-völgyért

2018. november 23.

Hírek

Semmilyen kisvasút építési beruházást nem támogat az agrárminisztérium a fokozott védelmet élvező, különleges természeti értékekkel rendelkező börzsönyi Csarna-völgyben, írta a minisztérium közleményében.

Hiúzlábnyom vagy buldózer? – Te mit szeretnél legnagyobb érintetlen erdőnkben látni?

2018. november 16.

Hírek

Egyik utolsó érintetlen erdőnk csendjét hamarosan munkagépek zaja verheti fel. A közkedvelt börzsönyi kirándulóhely, a Csarna-völgy került veszélybe a benne élő állatokkal – többek között egy hiúzzal – együtt, a terület kezelője ugyanis beadta engedélykérelmét kisvasút építésére és ezzel egy komoly beruházásra. December 6-án dől el, hogy a Csarna-völgy továbbra is hazánk legnagyobb háborítatlan erdeje… Tovább »

Ismét veszélyben a Csarna-völgy

2018. szeptember 13.

Hírek

Magyarország legnagyobb érintetlen erdejének csendjét hamarosan felverheti a vasútépítő munkagépek zaja, ami komoly veszélyt jelent a ritka fajokat is magába foglaló helyi élővilágra. Fenntartható-e az olyan turizmus, amely a természeti értékekre épül, ugyanakkor a hozzá kapcsolódó fejlesztéseknek éppen ezen értékek sokasága eshet áldozatul?

Indul a 10 milliárdos kisvasút-fejlesztési program

2018. február 6.

Hírek

Kisvasút-fejlesztési programot indít a kormány, és tízmilliárd forintot fordít a költségvetésből kisvasutak felújítására 2018 és 2020 között – jelentette be Révész Máriusz. Tavaly is hasonlót ígértek.

A Börzsönyben indul a kisvasúti megújulás

2017. április 1.

Hírek

Elsőnek a kemencei kisvasút meghosszabbítására kerül sor a kormány által a kisvasútfejlesztésre még tavaly megítélt 10 milliárdos keretből – mondta Révész Máriusz, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos.