Uszadékfát és bontott üveget kaptak a KlímaSztárok

2015. június 2.

Hírek

“Helyi válaszok a klímaváltozásra” mottóval hirdette meg Magyarországon immár harmadik alkalommal KlímaSztár felhívását az Éghajlatvédelmi Szövetség, melyen a mintaértékű, legjobb megvalósított települési tevékenységeket díjazta. Ma délután Alsómocsolád, Budapest XII. kerület Hegyvidék, Rákosliget és Répceszemere települések képviselői vették át a KlímaSztár 2015 díjakat.

KLÍMABARÁT HÍRLEVÉL – 28. szám

Kiadványok

KLÍMABARÁT HÍRLEVÉL – 28. szám 2012. március 22. A Klímabarát Szövetség hírlevelét szerkesztette: Antal Z. László, Oláh Énok, Zábrádi Balázs A hírlevélre feliratkozhat, ha jelzi a szovetseg@klimabarat.hu címen.

Ökológiai kihívások – klímabarát válaszok

Kiadványok

A kötet a Klímabarát Települések Szövetsége által újonnan indított sorozat első két részét tartalmazza. A sorozat részei a Szövetséghez tartozó településeken alkalmazott klímabarát programokat mutatnak be.

KLÍMABARÁT HÍRLEVÉL – 25. szám 2011 december

Kiadványok

KLÍMABARÁT HÍRLEVÉL – 25. szám  2011. december 24. A Klímabarát Szövetség hírlevelét szerkesztette: Almássy Tamás, Antal Z. László, Oláh Énok, Zábrádi Balázs A hírlevélre feliratkozhat, ha jelzi a szovetseg@klimabarat.hu címen.

Ökológiai kihívások – társadalmi válaszok – hatalmi viszonyok

2011. november 04.

Helyszín: MTA Szociológiai Kutatóintézet Budapest, Országház u. 30.

Programok

Az MTA Szociológiai Kutatóintézete és a Klímabarát Települések Szövetsége tisztelettel meghív minden érdeklődőt az Ökológiai kihívások – társadalmi válaszok – hatalmi viszonyok című konferenciára. A konferencia célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy az ökológia válság miatt a helyi szint jelentősége a társadalmak életében felértékelődik. E mellett, sor kerül annak elemzésre is, hogy Magyarországon az… Tovább »

Klikk! Klímabarát hálózatok és kisközösségek műhely-konferencia

2011. május 27.

Helyszín: Roma Parlament 1084 Budapest, Tavaszmező u. 6. I em.

Programok

Miben segíthetnek a klímabarát hálózatok, és mit tehetnek a klímabarát kisközösségek? Milyen támogató rendszerek, milyen eszközök, készségek és tudás kell, hogy a lakosság is megmozduljon? E kérdésekre keresi a választ a Független Ökológiai Központ (FÖK) budapesti műhely-konferenciája 2011. május 27-én a magyar EU elnökség idején megjelenő „Klímabarát Városok” kézikönyv témájához kapcsolódva. A kézikönyv szerint a… Tovább »