Klímabarát Települések Szövetsége Klímabarát Díj pályázat

2020. május 19. - 2020. szeptember 30.

Helyszín: országos pályázat

Programok

2020-ban hirdeti meg először a Klímabarát Díjat a klímavédelemért elkötelezett települési önkormányzatok körében a Klímabarát Települések Szövetsége. A díj elnyerésére minden magyarországi települési önkormányzat pályázhat. A pályázati időszak időtartama: 2020. május 19. – 2020. szeptember 30.

Mérsékelt öv? Felelős cselekvési irányok a hatékony klímavédelemért

2018. december 04.

Helyszín: Budapest, Andrássy út 98.

Sajtótájékoztatók

Ezúton szeretném meghívni Önöket a "Mérsékelt öv? Felelős cselekvési irányok a hatékony klímavédelemért" című kötet bemutatójára, melyre kedden, december 4-én, 18:00 órakor kerül sor a MagNet Ház Belső Udvarában a Klímabarát Települések Szövetségének szervezésében.

Olvadó jégmezők – a Klímabarátok és a Kalifa estje

2018. december 04.

Helyszín: MagNet Közösségi Ház Budapest 1062 Andrássy út 98

Programok

Érdekel a klímaváltozás? Szeretnéd tudni, milyen egyéni és közösségi szintű cselekvési lehetőségeink vannak? S hogy miként kapcsolódik mindez a hegymászáshoz, a himalájai expedíciók különleges világához? Akkor gyere el Te is a Klímabarátok és a Kalifa Csapat első közös, interaktív decemberi rendezvényére a Magnet Házba! Az "Olvadó jégmezők" két nagyszerű hegymászó izgalmas együtt-gondolkodásának gazdag tapasztalatokkal illusztrált,… Tovább »

Eddig öt hivatal akar PET-mentessé válni

2018. szeptember 18.

Hírek

A Klímabarát Települések Szövetsége minapi “Terítéken a Fenntarthatóság” elnevezésű települési konferenciáján aláírásukkal kötelezték magukat arra, hogy önkormányzatuk polgármesteri hivatalát a jövőben PET-mentes hivatallá alakítják.

Tiszta levegőért a távfűtés nem gáz!

2017. október 23.

Hírek

Egy távhőrendszer akkor jó, ha energiahatékonyan és környezetkímélő módon működik.” – hangzott el egy, a magyarországi távhőszolgáltatók környezetbarát fejlesztéseit és klímavédelmi jelentőségét tárgyaló konferencián, mely szorosan kapcsolódott a fűtési szezon indulásához is.