Orbán szerint megöli a középosztályt az Európai Bizottság terve

2021. október 22.

Hírek

Megöli az európai középosztályt, amit az Európai Bizottság és annak alelnöke, Frans Timmermans zöld megállapodásért felelős biztos a Fit for 55 nevű új klímacsomagjával csinál – jelentette ki az energiaárak emelkedésével kapcsolatban Orbán Viktor tegnap, az európai uniós tagállamok vezetőinek kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójára érkezve.

Az Orbán-kormány elbuktatja az EU 55%-os kibocsátáscsökkentési tervét

2021. július 15.

Hírek

A magát zöldnek láttató magyar kormány ugyan támogatná az EU 55%-os szén-dioxid-kibocsátáscsökkentési célját, de szerintük ebben a formában elfogadhatatlan a javaslat, mert a rezsicsökkentés eredményeit támadná, a lakások és autók tulajdonosaival fizettetné meg a kibocsátáscsökkentés költségeit. Mivel csak egyhangúlag lehet megszavazni ezt a javaslatot, és Magyarország így vétózni fogja, ebben a formában ez Gulyás szerint… Tovább »

Íme az uniós klímacsomag. Durva változásokat vezetnének be a döntéshozók

2021. július 15.

Hírek

Ha elindul az unió által tervezett karbonvám, sok kereskedelmi partner „hisztizhet”, és a már így is rekordmagas áramár még jobban elszállhat, mert drágább lesz az import. Alighanem ezt az árat megéri a hasznos intézkedés. A karbonvám alapvetően tisztábbá és igazságosabbá teheti a világot.