Mit tudsz a klímaváltozásról? És mit teszel ellene? Jelentkezz klíma-koordinátornak!

2020. szeptember 11.

Hírek

A nyári “Kell ennyi energia?!” közösségi média kampány után a GreenDependent Intézet az E.ON Hungária támogatásával immár 7. alkalommal indítja el az E.ON EnergiaKözösségek programot, ami jó lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők kis közösségekben, elsősorban viselkedésváltozással csökkentsék karbon-lábnyomukat.

Komoly figyelmeztetést kapott a német lakosság

2019. december 25.

Hírek

Változtatniuk kell az életükön a németeknek a klímavédelem érdekében – mondta a német szövetségi parlament (Bundestag) elnöke egy tegnap megjelent karácsonyi lapinterjúban.

Bekeményítenek a Kihalás Forradalmárai

2019. április 17.

Hírek

Tegnap a Waterloo-hidat is megszállták a Kihalás Forradalmárai. Transzparensükön, a kép bal szélén a kihalást jelző szimbólum, lázadásuk jelképe látható. Ma a metrót készülnek megszállni a londoni klímalázadók. Az emberiség háza nemsokára összeomlik – cselekvésre sürgetett a 16 éves svéd aktivista az Európai Parlamentben.

Magyarok a klímaválságban

2018. február 4.

Hírek

Van egy Eurobarometer-kérdőív, ami arról szól, hogy a magyarok mit gondolnak a legfontosabb problémának ma Magyarországon és a világon. A magyarok 7%-szerint az egyik legnagyobb probléma a világon a klímaváltozás, de csak 4% gondolja, hogy idehaza is ez lenne az egyik legnagyobb gond. Mintha Magyarország egy külön kis bolygó lenne, külön éghajlattal.

Nincs is klímaváltozás, szennyezz nyugodtan

2013. szeptember 14.

Hírek

Miközben már tudományos konszenzus van arról, hogy a jelenlegi klímaváltozás fő oka az emberi szennyezés, az amerikai republikánusok szerint az egész téma csak a liberális értelmiség nemzetrontó ármánykodása. A Fox News állandó „szakértője”, Joe Bastardi arról tájékoztatta a nézőket, hogy a szén-dioxid nem okozhat felmelegedést, mert „nem keveredik jól a légkörrel ”. A fiatalabbak körében… Tovább »

Finneké az első zöld sarkvidéki stratégia

2013. szeptember 12.

Hírek

Habár sarkvidékünk megóvása egész bolygónk elemi érdeke, mégis kiemelendő a szerepe 8 olyan országnak, akik közvetlen fizikai kapcsolatban állnak az Északi-sarkkal. Az ő stratégiájuk kulcsfontosságú a terület védelme érdekében. Mind a 8 ország – az Északi-sarkvidéki Tanács tagjai – rendelkezik a sarkvidékkel kapcsolatban valamilyen gazdasági, környezeti stratégiával; a leginkább példaértékűt azonban a finnek tudhatják magukénak.

Klímaszkeptikus hurrikán

2013. augusztus 28.

Hírek

Amerikában jelenleg azért gyűjtik az aláírásokat, hogy a különböző pusztító viharokat olyan személyekről nevezzék el, akik a médiában nyíltan tagadják a klímaváltozás jelenlétét.

Unikornis-díj a klímaváltozást tagadóknak

2013. augusztus 24.

Hírek

Igen magas azon amerikai politikusok száma, akik kétségbe vonják a tudományosan igazolt klímaváltozást, és a velejáró következményeket. Éppen ezért Obama elnök júliusban kampányt indított az ilyen elméletek ellen, így a napokban különleges csomagot kaptak az amerikai Kongresszus klímaszkeptikus tagjai.

Porzó Korzó Interaktív bejárás

2013. augusztus 13.

Helyszín: Budapest Madách tér

Sajtótájékoztatók

Idén másodszor kerülnek kihelyezésre a Klímanagykövetség Egyesület által tervezett ’Porzó Korzó – Tematikus minikertes tanösvény’ installációi Budapest belvárosában. A Korzó egy izgalmas városi kalandtúrával is kibővül, melynek hivatalos megnyitó bejárása 2013. augusztus 13-án a madách téri HIVATAL kávézónál 17:00-tól veszi kezdetét!