Összecsaptak Lützerathnál a lovasrendőrök és a klímatüntetők

2023. január 15.

Hírek

Összecsaptak a tüntetők és a rohamrendőrség tagjai a németországi Lützerathnál, ahol napok óta tartanak a tiltakozások a kiürített falu ledózerolása és lignitbányává alakítása ellen A rendőrség egy ponton elveszítette az irányítást, verekedés alakult ki, és a tüntetők áttörték a rendőrsorfalat.

Hat klímatüntető éhségsztrájkol Berlinben 3 hete

2021. szeptember 18.

Hírek

Hat berlini fiatal nem evett egy falatot sem augusztus vége óta, így próbálják elérni, hogy a kancellárjelöltek tárgyaljanak velük a klímaválságról. Követelik, hogy hozzanak létre egy civilekből álló bizottságot, ami összeállítaná a legsürgősebb intézkedések listáját.

A jövőddel játszanak – a klímatüntetések apropóján

2019. szeptember 28.

Hírek

Akár el is viccelhetnénk. Mondjuk azzal, hogy akkora tömeget, amekkora tegnap délben a kormányzati klímacinizmus ellen tüntetett, ők évek óta már csak sokmilliárd forint közpénz elköltésével, közmunkások és állami/önkormányzati alkalmazottak kivezénylésével tudnak összerántani. (Ennyi fiatalt pedig sehogy: újabban a rezsialáírást is fizetett diákmunkások gyűjtik az egykori ifjú aktivisták helyett.)

Klímatemetés zajlott a Szent István Bazilikánál

2019. szeptember 21.

Hírek

Az Extinction Rebellion Magyarország aktivistái egy jelképes temetés keretében eltemették mindazokat a dolgokat, amelyekre  a klíma- és ökológiai válság okozta társadalmi összeomlás után már nem lesz szükségünk. A rendezvény arra hívta fel a figyelmet, hogy talán nem is olyan távolinak tűnő jövőben számtalan dolog már luxusnak tűnhet, hiszen a klímaválság belekényszerít minket abba, hogy gyökerestől… Tovább »

Van-e értelme tüntetni a klímaváltozás ellen?

2019. május 22.

Hírek

Május 24-én pénteken a II. Globális klímasztrájk keretében világszerte, így több magyarországi városban is tüntetni fognak a klímaváltozás ellen, illetve azért, hogy a politikusok vegyék végre komolyan az ügyet. Budapesten már több mint ezer ember jelezte, hogy elmegy a tüntetésre, ennek kapcsán pedig Pribéli Leventét és Hartmann Johannát, a hazai Fridays For Future szervezőit kereste… Tovább »

Globális klímatüntetések

2019. május 24. - 2019. május 24.

Helyszín: Budapest Debrecen Miskolc

Programok

Kedves környezettudatos, környezet- és természetvédő szervezetek! A Fridays For Future Magyarország mozgalom ezúton szeretne meghívni benneteket a május 24-én tartandó globális klímatüntetésre. Ezen a napon, mint március 15-én, a világ száznál több országában százezrek fognak utcára vonulni a jövőnkért – azért, hogy mindenki ráébredjen, azonnal cselekednünk kell az ökológiai- és klímaválság megfékezésének érdekében. Különálló szervezetekként… Tovább »

Eltorlaszolták a londoni tőzsdét a környezetvédő tiltakozók

2019. április 26.

Hírek

A Londoni Értéktőzsde (LSE) bejáratát torlaszolták el a Londonban hosszú ideje folyamatosan tiltakozó környezetvédelmi aktivisták. A csoport bejelentette, hogy a demonstrációsorozat utolsó napján a londoni City pénzügyi központjában igyekszik minél nagyobb felfordulást okozni.