Kifakult zöld ígéretek

2017. december 3.

Hírek

Egy kényelmetlen igazság: hogyan fordították a szervezetek a klímaváltozást a mindennapi üzletmenet részévé – ez a beszédes címe annak a friss tanulmánynak, amely azt vizsgálja, mi lett a nagy hévvel meghirdetett környezettudatos programokkal 5 nagy cégnél. Bár a mintát Ausztráliában vették, de minden bizonnyal általános a jelenség. A cégek kénytelenek visszafogni a klímaváltozás elleni küzdelemből,… Tovább »

Alkalmazkodás az Éghajlatváltozáshoz program sajtótájékoztatója

2017. április 19.

Helyszín: 1143 Budapest, Stefánia út 14.

Sajtótájékoztatók

Térinformatikai támogatás a klímaváltozás helyi, térségi és regionális hatásainak elemzésére, az alkalmazkodási stratégiák kidolgozásához avagy a mezőgazdaság sérülékenységétől, a többlethalálozás változásán keresztül a villámárvíz veszélyeztetettségig .

Klímakérdések – települések felkészítése az éghajlatváltozásra – tréning

2017. március 14. - 2017. március 29.

Helyszín: 1074. Damjanich u. 44.

Programok

Az éghajlatváltozás hatásait nem csak elszenvedni lehet, az esetleges hatások megismerésével, felkészüléssel, összefogással, a rendszerek rugalmasságának növelésével alkalmazkodhatunk egyéni, települési de akár vállalati szinten is a változásokhoz. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége és az Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ Egyesület által szervezett tréning kifejezetten önkormányzatoknak segít abban, hogy időben felkészülhessenek a klímaváltozás településüket érintő… Tovább »

Több mint félmillió klímahalál 1996 óta

2016. november 8.

Hírek

Az elmúlt 19 évben több mint 528 ezer embert öltek meg és 2780 milliárd eurós (850 billió forintos) kárt okoztak világszerte az olyan szélsőséges időjárási jelenségek, mint a viharok, hőhullámok és áradások – áll a Germanwatch környezetvédelmi szervezet idei klímavédelmi indexében, amelyet ma mutatott be Bonnban és Marokkóban.

Elhivatott településvezetők a klímaváltozás hatásainak kezelésére

2016. április 23.

Hírek

Az egyéves Klímaválasz projekt információkkal, kapcsolati tőkével és magas motiváltsággal vértezte fel a több mint 140 önkormányzati és helyi civil tréning-résztvevőt, miközben rávilágított, hogy az alkalmazkodás csak elkötelezett, együttműködésre és párbeszédre nyitott helyi vezetőkkel valósulhat meg.

Éghajlatváltozás – tettre készek lehetőségei

2016. március 26.

Hírek

Éhen haló, árva jegesmedvebocsok és öngyilkos merényletre készülő, antarktiszi jégtáblákra szorult pingvinek felvillantása nélkül is elég izgalmas és húsba vágó kérdésnek bizonyul az éghajlatváltozás: a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásról szóló Klímaválasz tréninget eddig több mint 120-an végezték el.

Tízezer évig is hathat a klímaváltozás

2016. február 9.

Hírek

Ha nem tudjuk a közeljövőben jelentősen csökkenteni szénkibocsátásunkat, akár tízezer évekre katasztrofális éghajlati hatásokkal számolhat bolygónk.

Klímaválasz: ingyenes tréning és norvég tanulmányút lehetőség

2015. december 9.

Hírek

A klímaváltozás nem egy jövőbeli esemény: szinte elviselhetetlen hőhullámok, özönvízszerű esőzések, új kártevők, hosszú, száraz időszakok formájában már most is érzékelhetjük egyre erősödő hatásait. December 18-ig jelentkezhet a 6 napos ingyenes, gyakorlatorientált tréningsorozatra.