Az állami erdészetek fakitermelése jelentősen gyorsítja a klímaváltozást

2021. június 14.

Hírek

Mikor a Balatonfüredi Erdőért Facebook csoport alapítójától hallottam a jelentős tölgyerdő kivágásokról, elmentem a Koloska völgybe a turistaúton egészen addig, ahol kikapaszkodik a völgyből és egy kicsit már áttekinthető táj. Hát, döbbenet: a 80 – 100 éves tölgyekből álló erdőt nemrég kivágták.

Nagy “klímapofon” vár Magyarországra

2021. június 9.

Hírek

Egy friss becslés szerint a világ országainak jelenlegi klímavédelmi vállalásai alapján a Föld légkörének átlaghőmérséklete 2,6 Celsius-fokkal emelkedhet az ipari társadalom megjelenése előtti értékhez képest. Ez 2050-re 0,7-8,6 százalékot radírozhat le a magyar GDP-ből attól függően, mekkora szerepet játszanak az ismeretlen tényezők.

Óriási menekülthullámot gerjesztett a klímaváltozás

2021. május 24.

Hírek

Az elmúlt évben tízéves rekordot döntött azok száma, akik természeti katasztrófák miatt voltak kénytelenek elhagyni otthonukat, de azok is sokan voltak, aki fegyveres konfliktusok miatt menekültek el szűkebb hazájukból.

Az évszázad végére 2,4 Celsius-fokkal fog melegedni a Föld

2021. május 5.

Hírek

Az évszázad végére 2,4 Celsius-fokkal fog melegedni a Föld a legújabb becslések szerint, ha minden tervezett klímavédelmi intézkedés megtörténik. Ez jóval magasabb érték, mint a kitűzött 1,5 Celsius-fokos emelkedés.