A koalák bélműködése és az erszényes megmenekülése

2019. augusztus 26.

Hírek

A koalák mikrobiomjának megváltoztatása székletátültetéssel lehetővé teszi, hogy az erszényesek más fajta eukaliptuszokat is elfogyasszanak, ily módon túléljék egyre fogyatkozó élőhelyük elvesztését – vélik ausztrál kutatók.

A kihalás szélén a koalák

2019. május 15.

Hírek

Az Ausztrál Koala Alapítvány legújabb becslése szerint nem több, mint 80 ezer koala maradt, ami azt jelenti a faj gyakorlatilag kihalt. Ez a szám ugyan jóval alacsonyabb, mint az akadémiai becslések, de bizonyos területeken a koalapopulációk száma meredeken hanyatlik.

A koalák Noé bárkája Európa

2018. október 14.

Hírek

Koalákat hoztak Európába, hogy legyen utánpótlás, ha esetleg Ausztráliában valami bajuk történne.

Bécsi koalának bécsi reggeli

2018. szeptember 30.

Hírek

Frissen szedett, helyben termesztett eukaliptusszal gazdagodott Wirri Wirri, a Schönbrunni Állatkert koalájának étrendje. Az állatkert ugyanis saját eukaliptusz-ültetvényt hozott létre, hogy ne függjenek annyira az angliai szállítmányoktól.

Feltérképezték a koalák teljes génállományát

2018. július 3.

Hírek

Először sikerült feltérképezni a koalák teljes génállományát ausztrál tudósoknak, akik azt remélik, eredményeik abban is segítenek, hogy megfékezzék a fajt tizedelő, nemi úton terjedő kórt.

Kihalás fenyegeti a koalákat

2017. május 21.

Hírek

Közel 1,5 éve még arról szóltak a hírek, hogy Ausztráliában koalairtásba és áttelepítésekbe kezdenek, mert túlszaporodtak a világ legcukibb állatai, most viszont arról jött a hír, hogy a szigetország egyes részein teljesen eltűntek a koalák, és tíz éven belül kihalás fenyegeti őket.

Megölik a beteg koalákat?

2016. február 15.

Hírek

Szörnyű fájdalmakkal, bűzlő sebekkel vánszorognak a koalák Ausztráliában. A betegség, amit elkaptak a chlamydia, amelyet egyelőre nem tudnak semmivel sem gyógyítani. Az állatvédők a koalák eutanáziájáról is vitatkoznak már, mert rettenetes állapotban van sok medve.

Budapesten 2 új, ausztráliában 700 halott koala

2015. március 6.

Hírek

Óriási érdeklődés közepette került sor tegnap délután a „koala ősbemutatóra”, vagyis Nur-Nuru-Bin és Vobara ünnepélyes bemutatkozására. Az állatok másfél hete érkezett Budapestre, és mától tekinthetők meg. A héten csaknem 700 koalát altattak el titokban az ausztrál vadvédelmi hatóságok.

Koalák ősbemutatója

2015. március 05.

Helyszín: Budapest, Fővárosi Állat- és Növénykert

Sajtótájékoztatók

A Fővárosi Állat- és Növénykert  sok szeretettel meghívja a sajtó képviselőit a  KOALÁK ŐSBEMUTATÓJÁRA,  amelyre 2015. március 5-én, csütörtökön, 13 óra 30 perces kezdettel kerül sor  a Fővárosi Állat- és Növénykertben.  Találkozó a Barlangteremben (volt barlang mozi).