Közvetlen brüsszeli forrásokat kaphatnak a magyar városok és régiók

2020. június 18.

Hírek

Egy minden eddiginél „zöldebb” irányt vehetnek a magyarországi települések a brüsszeli Régiók Európai Bizottságának új kezdeményezése révén, amelynek célja, hogy a városok és régiók az európai zöld megállapodás középpontjába kerülhessenek, miközben hozzájárulnak az Európai Unió (EU) fenntartható növekedési stratégiájához és az új koronavírus-járvány nyomában kialakult gazdasági krízis helyreállításához.

Közmeghallgatás atomtemető ügyben

2015. december 24.

Hírek

Karácsony előtt december 23-án kedd este közmeghallgatást tartott Pécs város önkormányzata a Pécs térségébe tervezett nagy aktivitású nukleáris hulladéklerakó geológiai kutatása ügyében. A „teltházas” eseményen leginkább a tározó ellenzői szólaltak fel, de a város vezetése részéről állásfoglalás is született az ügyben.

Baleset a Leningrád atomerőműben

2015. december 21.

Hírek

Több ukrán és orosz hírportál szerint december 19-én baleset történt a Leningrád atomerőműben. A hatóságok arra kérték a lakosságot, hogy ne essenek pánikba, ugyanis a keleti szél a radioaktív felhőt Finnország és Észtország irányába vitte. A Roszatom szerint csak egészen kis üzemzavar történt. A paksi bővítés miatt is érdekes a hír.

Betenne Pécsnek a bodai atomhulladék-tároló

2014. február 23.

Hírek

Évtizedek óta lehetséges helyszínként jön számításba az atomhulladék végső eltárolására a baranyai Boda község, az alatta található kőzet miatt. Kóbor József, az LMP pécsi képviselője szerint a kőzettel szemben vannak kétségek, és a tervezett uránbányászattal együtt a tároló negatívan érintené Pécset és környékét.