Darvas Béla: Akkumulátor

2022. június 29.

Hírek

„A gödi talajvízszennyezés kivizsgálásához szükséges adatokat tíz évre titkosítanák. Közegészséget érintő kérdésben történne efféle. Mindez a Samsung-per nyitányának tűnik nekem […] Jelenleg Európában talán csak Magyarországon szabad az út a környezetgyalázáshoz. Mindehhez – most úgy látszik – még titkosítás is társulhat.

Akkumulátorgyárak árnyékában

2021. október 24.

Hírek

Akkumulátorgyártó nagyhatalom leszünk az Orbán kormány szándéka szerint. A szennyezést itt marad, a profit elvándorol. Jelenleg Göd, Komárom, Iváncsa, Tárnok és Sóskút érintett. Az elektromos autózási iparág potenciálisan legszennyezőbb szegmensét hozzák ide a koreai befektetők, amihez jelentős állami támogatást kapnak (szemben a hazai KKV_kal).

Busa invázió Komáromnál

2016. június 10.

Hírek

Ritka látványban volt részük azoknak a járókelőknek, akik június 6-án a komáromi Vág-Duna-hídról a folyó vizére pillantottak. Reggeltől a késő délutáni órákig egymást követő hatalmas rajokban úsztak a folyó közepén a felfelé tartó busák, mégpedig érdekes módon fehér és pöttyös példányok vegyesen.

Kilakoltatják a belvárosi hódokat

2015. március 14.

Hírek

Komáromban több tagból álló hódcsaládot telepítenek át a belvárosban lévő Rüdiger-tó szigetéről a Duna Tát közelében fekvő szigetére.

Komáromban tartották országos találkozójukat a civil környezetvédők

2014. április 27.

Hírek

Véget ért a magyar környezet- és természetvédő civil szervezetek éves országos találkozója. Idén Komáromban, a Monostori Erődben április 25-27. között százötven civil szervezet képviseletében közel négyszáz küldött érkezett a találkozóra, az ország minden részéből.

24. civil zöld találka

2014. március 9.

Hírek

Idén április 25-27 között a komáromi Monostori Erőd, Duna bástyája ad otthont a Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek 24. Országos Találkozójának. Jelentkezési határidő – 2014. március 31. hétfő!

Orbán Viktor: több víztározót és kevesebb gátat

2014. február 23.

Hírek

Letették a Komáromot, Almásfüzitőt és térségét védő gátrendszer alapkövét a komáromi Rákóczi rakparton. Minél több víztározót és minél kevesebb gátat szeretnénk építeni – mondta Orbán Viktor a 24 Óra pénteki számában megjelent interjúban a kormány dunai árvízvédelmi terveiről.

Ünnepi természetrajzi túra

2013. március 15.

Helyszín: Komárom

Programok

Gyalogtúra városi parkokok érintésével egy míves ivókúthoz, a Csillag -és Igmándi erődökhöz, majd át a Dunán Rév-Komáromba a belvárosi Klapka György szoborhoz. Komárom történelmi, hadászati, kereskedelmi biztonságát leginkább a Vág, a Zsitva és természetesen a Duna vízi világa teremtette meg. Látni fogjuk, hogy a Csillag erőd a Duna mocsárvilágába, az Igmándi erőd folyómenti halomra épült.… Tovább »

Végnapjait éli a komáromi hajógyár

2011. május 12.

Hírek

Elkezdődött a visszaszámlálás… Úgy tűnik, a rendszerváltás óta “legfényesebben” a komáromi hajógyár példázza, ahogy a hozzá nem értés és az átgondolatlan privatizáció a szlovákiai nehézipar egyik fellegvárát, a több mint százéves komáromi hajógyárat a tönk szélére sodorta.