Csak papíron megy a szelektív hulladékgyűjtés

2020. június 21.

Hírek

Az elmúlt 4 évben növekedett a lakosság környezettudatos hozzáállása, ennek ellenére az italos kartondobozok kétharmada még mindig a kommunális szemétbe kerül. Ugyan 10-ből 9-en szelektíven gyűjtik a papír hulladékot, a tejes és gyümölcsleves dobozok szelektív gyűjtése mégsem éri el az EU-s átlag felét.

Ismeri Ön az FSC logót? Pedig már fogott ilyen terméket

2016. június 2.

Hírek

A Környezetvédelmi világnap alkalmából készült Sonda-Ipsos felmérés szerint a magyar lakosság csupán 18%-a ismeri az FSC logót. Igen ám, de mi fán terem a Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa emblémája?

Még Te is lehetsz a szelektálás bajnoka!

2015. október 30.

Hírek

Kovács „Kokó” István, Csernoviczki Éva, Kovács Katalin, Kammerer Zoltán, Kökény Roland, Nagy Tímea és Pars Krisztián is szelektív hulladékgyűjtésre buzdítja a fiatalokat az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés új internetes játékában.

Kicsit lettünk csak szelektívebbek

2015. január 31.

Hírek

Tavaly 23 %-ra nőtt a tejes és gyümölcsleves kartondobozok szelektív gyűjtési aránya Magyarországon az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés szerint. Az így gyűjtött és újrahasznosított doboz mennyiség elérte a 2700 tonnát, ami 120 tonnával több, mint egy évvel korábban, de még messze az EU 44 százalékos átlaga.

Mi fán terem az FSC?

2013. december 6.

Hírek

Fogyasztóként minden nap számtalan vásárlási döntést hozunk, Magyarországon italos kartondobozba töltött termékekből közel 2 millió darabot viszünk haza naponta. Csak minden tizedik ember ismeri a felelős erdőgazdálkodás jelét. Itthon is FSC® tanúsítású csomagolással segíti a környezetvédelmet a Tetra Pak®

Szelektívbe az italos kartoncsomagolással!

2013. szeptember 25.

Hírek

A kartondobozos csomagolásnak számos előnyös tulajdonsága van más csomagolóanyagokkal szemben, mind a fogyasztók, mind a gyártók és a kereskedők igényei szempontjából. Emellett környezetkímélők is, hiszen megújuló alapanyagból, fából készített kartonlapból állítják elő. Miért fontos gyűjteni a tejes és az italos kartonokat?

Zöldít a Tetra Pak

2013. január 20.

Hírek

A zöld beruházásoknak köszönhetően a budaörsi Tetra Pak gyár az elmúlt évek során 39 százalékkal csökkentette fajlagos energiafelhasználását, miközben 95 százalékkal növelte termelését.

Szelektálásban is átlag alatt

2012. december 5.

Hírek

A magyar háztartások évente kb. 125 darab italos kartondobozt használnak el. Ebből 21%, azaz mintegy 26 kartondoboz kerül szelektíven visszagyűjtésre és újrahasznosításra. Ez az arány az Európai Unió tagállamaiban 35-40, de egyes tagállamokban eléri a 65 darabot is.

Közbeszerzési kiírások a csomagolási hulladékok gyűjtésére

2012. augusztus 23.

Hírek

Hat közbeszerzési pályázatot írt ki csomagolási hulladékok gyűjtésére, illetve előkezelésére, hasznosítására az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ), a pályázatok keretösszege csaknem nettó 5,6 milliárd forint.