Kivették a programból a gázkonvektort

2017. március 30.

Hírek

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kivette a június 6. reggel 8-tól induló országos kazáncsereprogram támogatható köréből a gázkonvektort – deríthető ki a szaktárca közleménye nyomán.

Kondenzációs kazánnal negyedével csökken a gázszámla

2016. október 5.

Hírek

A gázfűtés ára az utóbbi időben érezhetően megemelkedett, így mindenki igyekszik különböző eljárásokkal megkönnyíteni a fűtési időszakot. Több háznál leváltják a hagyományos, sok munkával járó fatüzelést – vannak, akik az ablakszigetelésre esküsznek, mások a homlokzatot hőszigetelik, vagy nyílászárókat cserélnek, de olyan is van, aki vaskandallót működtet.

A magyar kazánok már old timerek

2016. szeptember 21.

Hírek

A tavalyi ősz komoly változásokat hozott a központi fűtésre és meleg víz előállítására szolgáló, főleg a gázkészülékek energia-megtakarítási, hatékonysági követelményeiben. Általános fogalommá vált a kondenzációs kazán, a hagyományos, nyílt égésterű készülékek üzembehelyezési moratóriuma június végével megszűnt. A Magyar Energiahatékonysági Intézet körkérdést tett fel az átállás évfordulóján partnereinek piaci tapasztalataikról.

Csigatempós energiatakarékosság

2016. augusztus 3.

Hírek

Évekig elhúzódhat a kondenzációs kazánokra való átállás a társasházakban. A gyűjtőkémények szükséges átalakítása miatt a lakóközösségek csak együtt állhatnak át a kondenzációs kazánokra.

Újabb kazáncserés kiskapu

2016. június 15.

Hírek

Egy hónap sincs hátra az EU-s kazáncsere-rendelet életbe lépéséig, de néhány kazántípust már most lehetetlen beszerezni. Több százezer család viszont megúszhatja a kazáncserét. A kormány módosította a szabályokat, és a többlakásos társasházban élőknek július 1-je után sem kell kötelezően kondenzációs kazánra cserélniük meghibásodott kéményes készülékeiket.

Kötelező kazáncsere: mi lehet a megoldás?

2016. június 5.

Hírek

A hamarosan kötelezővé váló kondenzációs kazán beszerelése a 30 százalékos megtakarítás miatt gyorsan megtérülhet, de ha új rendszerrel párosul, négyszer nagyobb terhet ró a beruházóra. Segítséget az Otthon Melege program vagy a lakástakarék adhat.

Energiacímke, vastagabb szigetelés, 3 rétegű ablak: új energiahatékonysági elvárások

2015. szeptember 20.

Hírek

Az ősz komoly változásokat hoz a központi fűtésre és melegvíz-előállításra szolgáló készülékek energia-megtakarítási, hatékonysági követelményeiben is. Minden kazánra, bojlerre energiacímke kerül. A közpénzből megvalósuló, rezsicsökkentő felújításokra pedig már szigorúbb építési szabványok érvényesek.

Fél év haladék a kazáncserére

2015. szeptember 18.

Hírek

2016 január 1 helyett július 1-ig lehet az uniós rendelet elvárásainak nem megfelelő, nem környezetbarát/ energiatakarékos gázkazánokat forgalomba hozni és felszerelni Magyarországon. Már eddig is két éve halogattuk.

Két éve halogatja a kormány – itt a kázánpiaci zűrzavar

2015. szeptember 12.

Hírek

Egyre zavarosabb helyzetet teremt az úgynevezett kazáncsere-rendelet, holott még életbe sem lépett. A jogszabály betarthatatlanul rövid határidőket szabna a piacon lévő több tízezer hagyományos kazán beszereltetésére. Ezért a forgalmazók és a vevők már keresik a kiskapukat a rendelkezés kijátszására. Így megerősödőben van a régebbi típusú fűtőberendezések feketepiaca.

Kazáncserét fontolgatsz? Nem árt, ha ezt tudod!

2015. augusztus 24.

Hírek

A nem lakossági fogyasztók szeptember 26. után, míg a lakosságiak a jövő év első napjától csak kondenzációs gázkazánra kaphatnak használatbavételi engedélyt.