I. Pangea Természetvédelmi Konferencia

2022. január 14.

Hírek

Az első élményközpontú szakmai konferenciánk az önkéntesség, és az elméleti és gyakorlati természetvédelmi biológia témakörében került megrendezésre.

Új trendek a világ vezető agráregyetemein – a jövő az ökológiai szemléletű gazdálkodásé

2021. március 25.

Hírek

A Greenpeace Magyarország és a Védegylet Egyesület „Új trendek a világ vezető agráregyetemein” címmel a mai napon 10.00-tól nemzetközi online konferenciát szervez. A rendezvény célja, hogy a világ legjobb külföldi agráregyetemeiről érkezett előadók bemutassák az új oktatási és kutatási irányokat a mezőgazdaság és élelmezés területén.

Zajvédelmi szeminárium 2019

2019. november 06. - 2019. november 08.

Helyszín: Eger

Programok

Tervezett program A felkért előadók a zajvédelem időszerű, a szakembereket, a hatóságokat és az érintetteket leginkább foglalkoztató kérdéseivel, problémáival foglalkoznak. A felkért előadók mellett – természetesen – bármely zajvédelmi témában, másoktól is várunk és kérünk előadásokat. Kiállítás A Szemináriummal párhuzamosan rendezett kiál­lításon a cégek bemutathatják az általuk gyártott, illetve forgalmazott termékeket, (műszereket, akusztikai anyagokat) zajcsökkentési… Tovább »

Joint Ambrosia Action (Közös Parlagfű Akció) projekt Nemzetközi Tudományos Konferencia

2019. május 29. - 2019. május 29.

Helyszín: Dunakiliti, Csölösztői út 1.

Programok

A Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar tisztelettel meghívja Önt az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Együttműködési Programban támogatást nyert Joint Ambrosia Action (Közös Parlagfű Akció) projekt Nemzetközi Tudományos Konferenciájára. A konferencia célja, hogy a résztvevők megismerhessék a projekt tudományos eredményeit, valamint a szakmai közönség számára átfogó képet adjon a parlagfűvel kapcsolatos legfrissebb kutatások eredményeiről. Várjuk… Tovább »

Jó gyakorlatok a körforgásos gazdaság és az ökoinnováció terén

2018. április 13.

Helyszín: CONSTRUMA 2018 Hungexpo, „A” pavilon II. galéria

Programok

ERŐFORRÁS HATÉKONYSÁG A HAZAI ÉPÍTŐIPARBAN – Jó gyakorlatok a körforgásos gazdaság és az ökoinnováció terén – KONFERENCIA A növekvő jólét a horizontális nyersanyag áramlás fokozódásához: egyre több erőforrás kitermeléséhez és felhasználásához, valamint több hulladék képződéséhez vezet. Az Európai Unió elkötelezett a hulladékhierarchia alapelveinek végrehajtása mellett, amely elsősorban a hulladékképződés megelőzését, a hulladék újrafeldolgozását, újrahasználatra előkészítését… Tovább »

Zöld Ipari Innováció program: az eddigi eredmények biztatóak

2016. december 8.

Hírek

Norvégia nem tagja az Európai Uniónak, de egy megállapodás révén hozzájárul az európai összetartozást növelő (azaz kohéziós) törekvésekhez. Az ország az Európai Gazdasági Térségen (EGT) és a Norvég Alapon keresztül támogatja a társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségek csökkentését a térségen belül. A Norvég Alap 2009-2014-es finanszírozási periódusának egyik magyarországi programterülete a Zöld Ipari Innováció program, melynek… Tovább »

A fenntarthatóság tanulható! Hogyan tovább erdei iskola? konferencia

2016. május 20. - 2016. május 22.

Helyszín: Szántód, Szent István út 162

Programok

Az Erdei Iskola Egyesület szeretettel meghívja „A fenntarthatóság tanulható! Hogyan tovább erdei iskola?” című konferenciára A konferencia időpontja: 2016. május 20 – 22. A konferencia helyszíne: Rév Hotel Balaton Szántód, Szent István út 162. Tervezett program: 2016. május 20. péntek · 11.00 Regisztráció · 11.20 Átkelés a Magyar tengeren – Indulás Tihanyba o szakvezetés a… Tovább »

Nemzetközi konferencia őshonos növények magjairól

2014. február 19.

Hírek

Nagy-Britanniától Kazahsztánig 12 ország mintegy 60 szakembere vesz részt azon a nemzetközi konferencián, melyet az MTA Ökológiai Kutatóközpont Ökológiai és Botanikai Intézete szervez Vácrátóton. A február 24-én kezdődő, kétnapos rendezvény célja, hogy a külföldi magbanki tevékenységben élen járó intézmények szakemberei megosszák tapasztalataikat a Pannon Magbank további fejlesztése és hazánk határain túlra történő kiterjesztése érdekében.

Új utakon a hazai hulladékgazdálkodás

2014. március 19. - 2014. március 20.

Helyszín: Gödöllő, Páter Károly u. 1.

Programok

Gödöllői hulladékgazdálkodási konferencia – külföldi előadókkal A világ élvonalába tartozó külföldi szakemberek előadásai is gazdagítják az idei Új utakon a hazai hulladékgazdálkodás című szakmai konferencia témakínálatát. Az immár hagyományosnak mondható szakmai fórumot – a Vidékfejlesztési Minisztérium felkérésére – a Szent István Egyetem és az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) szervezi. A konferencián „első kézből”… Tovább »