A főváros átadná a Biodómot az államnak

2021. október 20.

Hírek

Március óta nem reagál a kormány Budapest azon javaslatára, amely szerint az építési munkákat az állam fejezné be, a növény- és állatbetelepítést pedig az Állatkert végezné. Budapest vezetése úgy látja, nincs más megoldás, minthogy átadja a Biodómot az államnak, azért, hogy az minél előbb látogatható legyen a nagyközönség számára.

Hirdesse ki a kormány a klímavészhelyzetet!

2019. október 12.

Hírek

„Követeljük, hogy Magyarország is hirdesse ki az ökológiai- és klímavészhelyzetet, és a kormány készítsen számon kérhető, írásba foglalt cselekvési programot, melynek kidolgozásába vonja be a tudomány és az érintett szakterületeket képviselőit!” Írd alá a petíciót!

A Védegylet pert nyert az Audi-beruházás ügyében

2014. június 12.

Hírek

Még 2011 októberében kérte ki közérdekű adatként a magyar állami segédlettel meghurcolt Zsák Ferenc, a Védegylet, és dr. Jánossy András a kormányzattól az Audi-beruházás támogatásáról szóló szerződéseket és az azokat megalapozó tanulmányokat.

Sólyom szerint hitelességi válságban a hatalomgyakorlás

2014. február 18.

Hírek

Az elmúlt időszakban többen kritizálták a Sólyom Lászlót, amiért eddig nem fejtette ki véleményét a paksi bővítésről, noha korábban különösen aktív volt környezetvédelmi kérdésekben. Egy mai energiaügyi konferencián a volt köztársasági elnök keményen bírálta a paksi bővítésről szóló döntést. Úgy tűnik, mintha az egész politikai elit az oroszok zsebében lenne, ez még Bulgáriában sincs így.

A kormány félidei környezeti értékelése – válasz a válaszra

2012. október 26.

Hírek

Környezet- és természetvédő civil szervezetek 2012 májusában értékelték a kormány két éves környezetpolitikai tevékenységét. A dokumentumot a miniszterelnöknek és az illetékes minisztériumoknak eljuttatták. Azóta tart a csiki-csuki.

Nem hazudtunk! Visszautasítjuk Illés Zoltán vádjait.

2012. július 13.

Hírek

Környezet- és természetvédő szervezetek május 29-én egy értékelést adtak át a kormányzat két éves környezetpolitikai tevékenységéről a Miniszterelnök képviselőjének. A dokumentumot Illés Zoltán államtitkárnak is eljuttatták. Hivatalos választ nem, de hazugsággal vádolást kaptak, ezért nyílt levelet írtak.

Bukásra áll a kormány környezetpolitikája

2012. május 29.

Hírek

Zöld szervezetek értékelték ma a kormány félidei munkáját: 178 pontban elemezték az Orbán kabinet környezetvédelemmel kapcsolatos eddigi tevékenységét. A bizonyítványban két egyes, hat kettes, és csak egy hármas szerepelt.

Kormányátalakítás – Fazekas Sándor miért marad?

2012. május 17.

Hírek

Orbán Viktor kormányátalakítási hulláma igazán magával vihetné Fazekas Sándort is, hiszen a miniszter a legfontosabb vidékfejlesztési feladatokat elbliccelte és átverte a családi gazdálkodókat. Az LMP szerint Fazekas távozására már a botrányos állami földügyek is elegendő indokként szolgálnak, de a tárcavezető számlájára írható a környezet- és természetvédelmi intézményrendszer szétzilálása, a nemzeti parkok kivéreztetése, a vízügy szétszabdalása… Tovább »

Elkészült a civiltörvény tervezete

2011. június 23.

Hírek

A törvényjavaslat egyszerűsítéseket és új társulási formát is kínál a civilek számára. A közhasznúság új feltétele a társadalmi támogatottság és erőforrások megléte lenne. (Fotó: Szász Pál, wikipedia.hu)