A kormánypárti média öngólja: a gaz főváros/a

2023. szeptember 2.

Hírek

Mint sok más közösségi médiából is tájékozódó ember, én is tűkön ülve vártam, hogy végre lezáruljon a kedvenc lapom, a Metropol nyári pénzdíjas fotópályázata, amely a “gaz fővárosa” nevet kapta és végre kiderüljön, ki lett a győztes.

A Fidesz-kormány Moszkva érdekei miatt akadályozza az európai villamosenergia-piac reformját

2023. június 21.

Hírek

Szijjártó Péter külügyminiszter tájékoztatása szerint a Fidesz-kormány ellenezni fogja az Európai Bizottságnak az európai villamosenergia-piac reformjára vonatkozó javaslatát. A reform célja, hogy a fogyasztói számlák kevésbé függjenek a fosszilis tüzelőanyagok ingadozó áraitól, és megvédje a fogyasztókat a jövőbeni árkiugrásoktól, piaci manipulációktól.

A félelemkeltés leghatékonyabban a tudatlanságra alapozható.

2023. június 20.

Hírek

A kormány tagjai és vazallus újságíróik naponta többször elmondják, hogy nyugati országok urántartalmú lőszereket adnak Ukrajnának, ami “atomháborúhoz” és “sugárzáshoz” vezet. Emberek, ez marhaság, és a tudatlanságot kihasználó aljas hazugság.

500 milliárdot fizettünk rá a rezsicsökkentésre

2023. május 24.

Hírek

Az alacsony lakossági energiadíjak fenntartása érdekében tavaly 476 milliárdnyi közpénzzel kisegített MVM Csoport ebből még 7,5 milliárd forint osztalékkal is megörvendeztette állami gazdáját.

A vízdíj egységesítése térségenként emelést is hozhat.

2023. április 8.

Hírek

A lakosság „rezsicsökkentett” gáz- és áramdíjai mellett legalább az év végéig az átlagfogyasztás feletti „lakossági piaci” árak is jelenlegi szintjükön maradnak – közölte a Népszava kérdésére a kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter. Az energiaár nem csökken, a vízé nőhet, a jelek szerint most az emelt tarifák is a „rezsicsökkentés” fenntartását fedezik.

A Klímapolitikai Intézet megújuló energiás csúsztatásai

2023. március 21.

Hírek

Az Orbán-kormány milliárdnyi közpénzből fenntartott “udvari zöldrefestő” szakmai műhelye a Klímapolitikai Intézet hűen kiszolgálja a rezsim antizöld propagandáját. Legutóbbi megújuló energiával kapcsolatos nyilatkozatukat több ponton cáfolja az ELTE Energiaföldrajzi Kutatócsoportja.

Felpörgött a kormány látszatdemokratikus akku propagandája

2023. március 7.

Hírek

Politikai porhintés, amikor a debreceni polgármester arról beszél, számít neki a helyiek véleménye, akarata – állítják helyi ellenzéki képviselők. A fideszes városvezető – noha megemlíti, hogy erre nincs bizonyítéka – arról beszélt, nem tartja kizártnak, hogy valakik pénzért vettek részt a beruházás ügyében összehívott debreceni közmeghallgatáson.