A civilizáció káros hatásai az élővilágra Magyarországon

2019. február 3.

Hírek

A Molnár Gyula és Andrési Pál szerkesztette ismeretterjesztő-népszerűsítő-tudományos könyv a hazai civilizáció negatív jelenségeire fókuszál. 53 esettanulmány arról, hogy az itt élő emberek, intézmények véletlenül, nemtudásból vagy akarattal milyen károkat okoznak a Kárpát-medence élővilágának.

Magyarországon emelkedik a környezetvédelemre fordítható összeg

2016. december 8.

Hírek

Magyarországon nő a környezetvédelemre fordítható uniós támogatás, mintegy 500 milliárd forinttal több forrás jut erre a területre a mostani uniós költségvetési ciklusban – mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára. Mindeközben tovább folytatódik a környezetvédelem felszámolása.

Magyarország környezeti állapota jelentősen javult – a kormány szerint

2016. június 29.

Hírek

Magyarország környezeti állapota jelentősen javult az elmúlt években, ami a tudatos környezetvédelmi, mezőgazdasági, és korszerű, hatékony ipartelepítési politika eredménye – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (European Environment Agency – EEA) delegációjával folytatott mai tárgyalásokat követő sajtótájékoztatón Budapesten.

Magyarország 2015 a KSH adatok tükrében: nem túl rózsás

2016. május 1.

Hírek

A Központi Statisztikai Hivatal több mint két évtizede indította el Magyarország című kiadványsorozatát, hogy – a statisztikai törvényben foglaltaknak megfelelően – minden évben tájékoztassák az Országgyűlést és a Kormányt az ország társadalmi, gazdasági és népesedési adatairól.

Magyarország ökogettó

2015. április 3.

Hírek

Az Orbán-rendszer számára a demokrácia és a környezet pontosan ugyanazt a dolgot jelenti: a hatalom megszerzéséhez szükséges kiaknázandó erőforrást. Magyarország öles léptekkel halad egyfajta „ökológiai gettósodás” felé. Ez azt jelenti, hogy egy nagyon szűk csoport rendelkezik a társadalmi és környezeti erőforrások felett, s azokat meglehetősen igazságtalanul osztják el.

Magyarország környezeti állapota 2013

Kiadványok

A Nemzeti Környezetügyi Intézet által kiadott "Magyarország környezeti állapota 2013" című kiadványban, a tudományos szempontokat szem előtt tartva bemutatjuk a különböző környezeti elemek állapotát, változásait, tendenciáit és ezeket értékeljük azokban az esetekben, ahol az idősorok vizsgálatainak eredményei ezt lehetővé teszik.

Hatmilliárdért titokban térképeznék fel az országot

2014. január 23.

Hírek

A Debreceni Egyetem 6,5 milliárd forintért készítené el Magyarország digitális térképészeti adatbázisát. A projektet nemzetbiztonsági okokra hivatkozva mentesítették a közbeszerzési eljárás alól. Legutóbb 2010-ben volt egy hasonló terv, akkor 5 milliárd forintért mérték volna fel az országot – mikor is a kormány a projektet lefújta. A 6,5 milliárdból mindössze 150 millió forint lenne a légi… Tovább »

Elkészült Magyarország környezeti állapotát bemutató jelentés

2013. december 16.

Helyszín: Vidékfejlesztési Minisztérium, Kollégiumi terem

Sajtótájékoztatók

Ezúton értesítjük Önöket, hogy Dr. Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára és Dr. Biczó Imre, a Nemzeti Környezetügyi Intézet főigazgatója sajtótájékoztatót tart.