A Google új környezetbarát keresési szűrőket vezet be

2021. október 9.

Hírek

Számos új környezetbarát szűrési feltételt indított útjára a google, ezek egy része már Magyarországon is elérhető.  A változtatások célja, hogy segítse a felhasználókat, hogy környezetbarátabbá tehessék utazásaikat és vásárlásaikat.

Az informatika is lehet zöld(ebb)!

2019. június 23.

Hírek

Az IT és a környezetvédelem csak látszólag összeegyeztethetetlen fogalmak: néhány egyszerű intézkedéssel ezen a területen is tehetünk a fenntartható jövőért.

Autóápolás egyszerűen

2019. április 20.

Hírek

Az autóápolási termékek célja, hogy járműve külső és belső elemeit tisztán tartsa, megóvja. A gumik és a festés fényesebb lehet, a műszerfal és különböző elemek tiszták, pormentesek. A napjainkban kapható számos autóápolási termék között már az autónk bármely részét karbantarthatjuk.

Így váltak a diákok KörnyezetBarátokká!

2019. március 29.

Hírek

2019 januárjában Budapest 70 csapatának 350 általános iskolás diákja döntött úgy, hogy belevág a Magyar Természetvédők Szövetsége „KörnyezetBarátok” elnevezésű vetélkedőjébe, melynek döntőjét 2019. március 29-én rendezték a három legjobb csapat részvételével.

KörnyezetBarátok – vetélkedő döntő és eredményhirdetés

2019. március 29.

Helyszín: 1186 Budapest, Besence u. 1/A.

Sajtótájékoztatók

A Magyar Természetvédők Szövetsége „Környezetbarátok” címmel megrendezi általános iskolásoknak szervezett környezeti nevelési vetélkedősorozatának élő döntőjét és ünnepélyes eredményhirdetését, melyre tisztelettel meghívjuk a sajtó képviselőit is.

Amit mindig is szerettél volna tudni a zöld életmódról, de sosem merted megkérdezni – Itt az első Zöldülők Vására!

2018. november 11.

Helyszín: BB’z Bar & Grill, Budapest, Király u. 15, 1075

Programok

Hogy néz ki egy intimkehely és hogyan kell használni? Milyen az illata egy környezetbarát mosószernek? Hogyan lehet egyszerűen csökkenteni a háztartásunk által termelt szemét mennyiségét? Milyen eszközökkel lehet csökkenteni a műanyag-hulladékot? Tényleg annyira macerás a mosható pelenka?   A Felelős Gasztrohős Alapítvány az E.ON támogatásával és Nagy Réka (Ökoanyu), négy fenntarthatósági tematikájú könyv szerzőjének közreműködésével… Tovább »

Nem akar megfulladni a szemétben? Íme 3 tanács

2017. szeptember 18.

Hírek

Nem kell egyik napról a másikra Zöld Hőssé válnunk, fokozatossággal is lehetünk tudatosak. Egyszerre mindig csak egy környezetbarát megoldással próbálkozzunk, majd annak rutinná válása után jöhet a következő kis lépés. Cikkünkben három egyszerű tippet mutatunk be.

Ha összetörte magát Bécsben, kérjen biogipszet!

2017. július 28.

Hírek

A bécsi Wilhelminenspital kórházban újabban műanyag helyett egy faalapú anyagot, az úgynevezett biogipszet használják a csonttörések rögzítésére. Az újfajta gipsz környezetbarát, hiszen biológiailag lebomlik, a betegek és a kórház dolgozói mégsem ezért szeretik elsősorban.

Környezetkímélő vs. öko

2016. május 29.

Hírek

Ha környezetkímélő terméket szeretnénk vásárolni, találkozhatunk környezetbarát védjeggyel ellátott termékekkel és öko címkével ellátott termékekkel egyaránt. Ezek között azonban nem csupán jelentős árbeli különbséget fedezhetünk fel, hanem környezetkímélő hatásukban is eltérhetnek.

Ingyen parkolhatnak a zöldautók

2015. december 2.

Hírek

A Fővárosi Közgyűlés mai ülésén elfogadta azt a javaslatot, hogy a zöld rendszámos környezetkímélő gépkocsik Budapest teljes területén ingyenesen parkolhassanak.