Zöld jelzés a betonnak: építőipari akciócsoportot állított fel a kormány.

2020. szeptember 22.

Hírek

Az Orbán-kormány létrehozott egy építőipari akciócsoportot, amely közvetlenül és napi szinten foglalkozik az építőipari kapacitások bővítésével és a beruházások felgyorsításával. Egyszerűsítenék és gyorsítanák a környezetvédelmi hatásvizsgálatokat, hatósági engedélyek kiadását.

Az Orbán-kormány kitart a paksi bővítés mellett

2018. január 22.

Hírek

A magyar kormány kitart a paksi kapacitásfenntartás mellett, amely az EU, a magyar és nemzetközi hatóságok teljes kontrollja és engedélye mellett zajlik – közölte ma a Miniszterelnökség az osztrák bejelentésre reagálva. Miközben a magyarok túlnyomó többségének nem kell Paks II, az Orbán-kormány ragaszkodik az orosz energiafüggés meghosszabbításához.

Van-e hatása a környezetre egy (8) múzeum építésének?

2016. november 23.

Hírek

Építenek egy múzeumot a Városligetbe. 67 méter magas, -4 emelet mélységű, parkolóval, föld alatti kiállító terekkel. Ki lehet-e mondani, hogy ennek az épületnek nincs hatása a környéken élők és dolgozók életére, a környezetre? …és ha 8 ilyen épület épül?

Lenyomták az amerikai olajlobbit a sziú indiánok

2016. szeptember 13.

Hírek

Négy napja a szövetségi bíró elkaszálta az Álló Sziklánál gyülekező indián törzsek beadványát, hogy állítsák le a rezervátumon keresztül tervezett olajvezeték megépítését. Az indiánok mégis győztek – köszönhetően a közösségi médiának.

Súlyosan hiányos Paks II környezeti hatástanulmánya

2015. augusztus 6.

Hírek

Alkalmatlan a tervezett új paksi blokkokról készült környezeti hatástanulmány arra, hogy az alapján kiadható legyen az engedély az MVM Paks II. Zrt.-nek. Miközben a dokumentum alapvető kérdésekre nem ad egyértelmű választ, a hatásvizsgálati eljárás sem tükrözi a beruházás jelentőségét és fajsúlyát.

Környezethasználati és hulladékgazdálkodási változások

2013. október 14.

Hírek

A hulladékgyűjtő szigeten legalább három hulladékfajtát kell elkülönítetten gyűjteni, ennél csak akkor lehet kevesebb a konténerek száma, ha a közszolgáltató a harmadikféle hulladékért házhoz megy a településen – egyebek mellett ezt tartalmazza a vidékfejlesztési miniszter rendelet-tervezete. Egy új kormányrendelet szerint legalább tíz évre adható egységes környezethasználati engedély.