Felgyorsítja a migrációt a klímaváltozás

2020. március 13.

Hírek

Ezekben a napokban a megszokottnál sokkal nehezebb elérni az ingerküszöböt az éghajlatváltozás fejleményeivel, de az ENSZ Meteorológiai Világszervezete azért megpróbálta, amikor a héten kiadta szokásos éves jelentését.

Környezeti migráció – a téma téged is érint…

2018. szeptember 20.

Hírek

Idén október 11-én a budapesti Eiffel Palotában kerül sor az 5. SUSCO BUDAPEST nemzetközi konferenciára, amely Magyarország és a régió egyik legfontosabb fenntarthatósági fóruma, és amelyet a Konrad-Adenauer-Stiftung támogatásával az Antall József Tudásközpont szervez.

5. SUSCO Budapest fenntartható fejlődés konferencia

2018. október 11.

Helyszín: Eiffel Palota 1055 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 78.

Programok

Idén október 11-én a budapesti Eiffel Palotában kerül sor az 5. SUSCO BUDAPEST nemzetközi konferenciára, amely Magyarország és a régió egyik legfontosabb fenntarthatósági fóruma, és amelyet a Konrad-Adenauer-Stiftung támogatásával az Antall József Tudásközpont szervez. A 2018-as rendezvény a ’Környezeti migráció’ címet kapta, mely tematika a 21. század egyik legsürgetőbb problémájához kapcsolódó technológiai, gazdasági és kulturális… Tovább »

A migrációs válság súlyosbításáért ténykedik a magyar kormány

2017. december 15.

Hírek

A magyar kormány jól tudja, hogy az éghajlatváltozás a migrációs válság egyik fő oka. Ezért gyakran hangoztatott állítását, hogy megvédi Európát a migrációtól, hitelteleníti az, ha az Európai Unió energiaügyi minisztereinek hétfői ülésén a komoly éghajlatvédelmi intézkedések ellen szavaz.

Kik is azok a klímamenekültek?

2016. július 1.

Hírek

Nem csak a háborúk elől menekülnek több százezren, hanem amiatt is, hogy vannak olyan területek, ahol a környezeti feltételek teljesen ellehetetlenítik az ottaniak életét, nem hagyva más megoldást, mint az elvándorlást. Van ahol elég a közelbe költözni, hogy megfelelő mennyiségű vízhez jussanak, ám máshol az országot, sőt kontinenst kénytelenek maguk mögött hagyni emberek.

Lassú víz atollt mos

2016. június 13.

Hírek

Elnyelte az óceán a Salamon-szigetek öt tagját, ami részben a klímaváltozás számlájára írható. A tudományos vizsgálat szerint a vízszintemelkedésnek más okai is vannak. Kutatók szerint ha a felmelegedés mértékét az évszázad végére nem sikerül 2 Celsius-fok alatt tartani, akkor 760 millió ember otthonát nyelhetik el az óceánok.

500 millió embert fenyeget a tengerszint emelkedés

2015. november 10.

Hírek

Félmilliárd embert fenyeget világszerte a klímaváltozás okozta 4 Celsius-fokos felmelegedés miatt emelkedő tengerszint egy nonprofit klímakutató szervezet fris jelentése szerint.

42 millió környezeti menekült

2011. június 7.

Hírek

Világszerte mintegy 42 millióan kényszerültek lakhelyük elhagyására 2010-ben a természeti katasztrófák miatt, vagyis több mint kétszer annyian, mint az előző évben – hívták fel a figyelmet szakértők Oslóban egy klímaváltozásról és az emberek helyváltoztatásáról tartott nemzetközi konferencián.