A környezetszennyező repülést az állam nem adóztatja

2020. augusztus 30.

Hírek

Milliárdokat nyerhetne a költségvetés szinte észrevehetetlen adóval, de még csak felelőse sem akad a területnek a kormányon belül. Nem csak nálunk, a világ nagy részén komoly gond van a legdurvábban környezetszennyező repülés adóztatásával. Amíg a világ a legtöbb szén-dioxid kibocsátó iparágban csökkenteni próbálja a szennyezést, a repülésben teljesen biztos, hogy gyorsan nőni fog a károsanyag… Tovább »

Környezetvédelmi adók az EU-ban

2016. április 23.

Hírek

A környezetvédelmi adók az összes adóbevétel és szociális hozzájárulás 6,3 százalékát tették ki 2014-ben az Európai Unióban, ami csökkenés a 10 évvel korábbihoz képest, 2004-ben még 6,8 százalék volt ez az arány – derült ki az Eurostat, az Európai Unió statisztikai hivatala friss jelentéséből.

3000 francia kamion az ökoadó ellen

2013. november 17.

Hírek

Mintegy háromezer kamion torlaszolta el a francia utakat tegnap. A francia és külföldi teherszállító járművekre tervezett környezetvédelmi adó tervét a breton tüntetések nyomán a kormány már felfüggesztette, a tiltakozók azonban a végleges visszavonást követelik.

NAV célkeresztben a környezetvédelmi termékdíj

2013. november 6.

Hírek

A környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos ellenőrzések kiemelt vizsgálati területet jelentenek idén az adóhatóság ellenőrzési irányelvei alapján, így szinte biztosra vehető, hogy jogkövetkezmények tekintetében is túlszárnyalják a tavalyi megállapításokat: míg egyéb adók esetben az adóbírság mértéke az adóhiány 50 százaléka, addig a környezetvédelmi termékdíj esetében ennek a duplája is lehet.

Az ökoadó tervétől most elállt a francia kormány

2013. október 30.

Hírek

A Bretagne-ban erőszakos összecsapásokba torkollott tiltakozás nyomán Jean-Marc Ayrault francia miniszterelnök határozatlan időre felfüggesztette a francia és külföldi teherszállító járművekre tervezett környezetvédelmi adó tervét tegnap.