Mennyit fizet a szennyező, ha Orbánék kiemelt partnere?

2021. november 19.

Hírek

Megkérdezték a kormányt, mennyit fizet a Coca-Cola környezetszennyezés miatt, a válasz: adótitok.  A témában Ungár Péter tett fel kérdést Orbán Viktornak, de őhelyette Schanda Tamás válaszolt.

Veszélyben a műanyag hulladékok újrahasznosítása

2020. július 20.

Hírek

Akadozik a műanyag-újrahasznosítás Magyarországon – erre hívja fel a figyelmet a Greenpeace szemétszobra. A Nagy Halba hétvégén Siófokon dobálhatta be mindenki a szemetét, ma pedig egész nap a budapesti Deák téren volt látható az installáció. Ám csak olyan műanyag hulladékot lehet a halba dobni, amelyeket a mai magyar gyakorlat szerint várhatóan újra is fognak hasznosítani.

Összeomlás szélén a szelektív papírgyűjtés – másra folyik el a termékdíj

2020. január 31.

Hírek

A papírhulladék piaci ára annyira leesett, hogy már a hulladékkezelők ingyen sem hajlandóak átvenni.  Míg korábban a hulladékkezelő cégeknek jelentős bevételük volt a papírgyáraknak eladott papírhulladékból, mára nekik kellene fizetniük a gyáraknak, az átvett papírért. Ha a probléma tartós lesz, annak a környezettudatos szemléletformálásban fontos iskolai papírgyűjtés láthatja kárát – írta a G7.

Körvonalazódik a “szemétállam”

2019. augusztus 23.

Hírek

Folytatódik a hulladékgazdálkodás államosítása, a számlázás központosítása után az uniós források felhasználásával épült hulladékkezelő központokat is bekebeleznék – írja az Mfor.hu.

Baj, vagy nem, ha drágul az ingyenes reklámújság?

2017. október 5.

Hírek

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szeptember 26-án nyújtotta be a környezetvédelmi termékdíjról szóló módosító javaslatát. E szerint a reklámhordozó papír 1 kilogrammjára kivetett adó az eddigi 85 Ft-ról 114 Ft-ra emelkedhet. Szakmai szervezetek szerint a plusz adóteher meghaladhatja az 1 milliárd forintot és csapást mérhet az áruházi reklámújságokra.

Fenntartható fejlődés bizottsága ülése 2014 11 17

2014. november 17.

Helyszín: Országgyűlés Irodaháza V. emelet 532.

Sajtótájékoztatók

A Fenntartható fejlődés bizottsága az Országgyűlés Irodaháza V. emelet 532. számú tanácstermében 2014. november 17-én (hétfő) 11.00 órakor  ülést tart.