Környezetvédelmi szakembereket és pedagógusokat is díjaztak

2019. június 9.

Hírek

A környezettudatos gondolkodás hozzájárul az egészséges élet kialakításához. A Környezetvédelmi világnap és Pedagógusnap alkalmából június 5-én átadták a Környezetünkért Díjat, a Zöld Toll Díjakat, a Környezetünkért Emlékplaketteket, a Miniszteri Elismerő Okleveleket, a Nagyváthy János Díjakat,  és a Tessedik Sámuel Díjakat.

Környezetvédelmi Világnap: ne csak ünnepeljünk, cselekedjünk is!

2018. június 5.

Hírek

Június 5-én tartjuk a Környezetvédelmi Világnapot. A Föld védelmében tett lépéseinket immár 46. alkalommal ünnepeljük, miközben bolygónkat csaknem elborítja a hulladék: naponta 3,5 millió tonna szemetet termelünk, melynek jelentős része bizony műanyag, évente 8 milliárd műanyag zacskó köt ki a szemétben csak az Európai Unió tagállamaiban

Anonim díjazottak a Környezetvédelmi Világnapon

2017. június 6.

Hírek

Több mint hatvan, saját szakterületén kiváló munkát végző szakember tevékenységét díjazta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Környezetvédelmi világnap és a pedagógusnap alkalmából a tárcánál ma tartott ünnepségen.

Környezetvédelmi Világnap és a Pedagógusnap 2017

2017. június 06.

Helyszín: Budapest, Kossuth tér 11.

Sajtótájékoztatók

Tisztelt Szerkesztőség! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter köszöntőt mond és díjakat ad át a Környezetvédelmi Világnap és a Pedagógusnap alkalmából rendezendő kitüntetési ünnepségen.

Környezetbiztonság nélkül a kormány nem tudja biztosítani az emberek alapvető jogát az egészséghez

2016. június 6.

Hírek

Az ENSZ 1972-es első környezetvédelmi világkonferenciájának emlékére június 5-e a környezetvédelem világnapja. Magyarország a harmadik Orbán-kormány idejére végtelenül távol került a környezeti tudatosságnak attól a szintjétől, ahol a fejlett világ 44 évvel ezelőtt tartott. Az LMP szerint több évtizedes súlyos mulasztás veszélyezteti a hazai környezetbiztonságot és az egészségesebb jövőt.

Környezetvédelmi világnap: fókuszban a vadon élő növény- és állatfajok illegális kereskedeleme

2016. június 5.

Hírek

1972. június 5-16-ig tartották Stockholmban az ENSZ első, „Ember és bioszféra” címet viselő környezetvédelmi világkonferenciáját. A világszervezet közgyűlése a konferencia javaslatára még abban az évben nemzetközi környezetvédelmi világnappá nyilvánította június 5-ét. 2016-ban a Világnap témájává a vadon élő növény- és állatfajokkal folyó illegális kereskedelem elleni fellépést választotta a Világszervezet.

Környezetvédelmi Világnapi kitüntetések 2016

2016. június 4.

Hírek

A Környezetvédelmi Világnapot minden évben együtt ünnepeljük a Pedagógusnappal, ami jó alkalmat teremt arra, hogy rávilágítsunk az oktató-nevelő munka környezetvédelemben betöltött szerepére – jelentette ki köszöntő beszédében V. Németh Zsolt, a környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár a Pedagógusnap és a Környezetvédelmi Világnap alkalmából tartott kitüntetési ünnepségen.