2018 ban világszerte 164 környezetvédőt gyilkoltak meg

2019. július 30.

Hírek

Legalább 164, otthonát védő környezetvédő aktivistát gyilkoltak meg tavaly a világban, állítja ma megjelent tanulmányában a Global Witness környezetvédő szervezet. Megállapításaik szerint a halálos áldozatokon túl “megszámlálhatatlanul sok” ilyen aktivistát hallgattattak el erőszakkal.

Íme a 2019-es környezetvédelmi Nobel nyertesei

2019. május 21.

Hírek

Az év legjelentősebb környezetvédelmi aktivistáit április végén jutalmazták a zöld Nobelnek is nevezett Goldman-díjjal, amelyet 1989-ben hozott létre Rhoda és Richard Goldman: 6 földrajzi régióból választanak ki évente egy-egy aktivistát, akik nem ritkán biztonságukat, testi épségüket vagy életüket is kockáztatják olyan helyi küzdelmek érdekében, amelyek indirekt következményeit mi is érezhetjük. A díjazottak munkáját két részben… Tovább »

Minimum 200 zöld aktivista halt meg tavaly

2017. július 15.

Hírek

Legalább 200, minden korábbinál több ember adta életét a környezetért 2016-ban szerte a világon – írta a Global Witness nevű nemzetközi civil szervezet friss jelentésében.

Máxima Acuña kapta a Zöld Nobelt

2016. április 20.

Hírek

Megfenyegették, megverték, erőszakkal el akarták zavarni otthonából, mégsem tudták megfélemlíteni. Kitüntették a földjét megvédő indián nőt. 2016 egyik Goldman környezetvédelmi díjasa a perui Máxima Acuña.

Gyilkolják a környezetvédőket

2014. április 17.

Hírek

Brutálisan megnőtt a környezetvédő-gyilkosságok száma az elmúlt évtized során, melyen az sem segít, hogy a több mint 900 halálos incidens közül mindössze tíz esetben született ítélet – írja a Die Welt.

Elhibázott az uniós környezetvédelmi szabályok enyhítésének terve

2013. március 14.

Hírek

Tizenegy uniós tagállam – köztük Magyarország – minisztere fordult az Európai Bizottsághoz azzal a javaslattal, hogy a vállalkozásokat sújtó adminisztratív terhek csökkentése érdekében a közösség egyszerűsítsen és enyhítsen jogszabályokat, többek között környezetvédelmi előírásokat.