Napos Napok rendezvényei 2013

2013. május 05. - 2013. május 12.

Helyszín: országos programok

Programok

A Napos Napok a napenergia felhasználást népszerűsítő nemzetközi kampány, mely az Európai Unió és a Nemzetközi Napenergia Szövetség támogatásával valósul meg 17 ország részvételével. Hazánkban a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata 2013. május 5-12. között harmadik alkalommal szervezi meg az Európai Napos Napokhoz kapcsolódó rendezvénysorozatát. A kampány célja, hogy felhívjuk a magyar lakosság figyelmét a napenergia… Tovább »

Zöldek pengeélen

2013. február 10.

Hírek

Megcsappant hazai források, csökkenő támogatások, leépítések, munkahelyek megszűnése, irodák bezárása, törvényi változások. Egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülnek a zöld civil szervezetek is. A legutóbbi koordinációs tanács után kértük néhány nagyobb szervezet helyzetértékelését. ÚJ FONTOS INFORMÁCIÓK A MÁRCIUSI OT-ről!

Sikeresen zárult a háztartás zöldítő kampány

2012. október 21.

Hírek

A Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata Expedíciózz a háztartásodban c. kampány rendezvényein résztvevők minden tekintetben sokkal környezettudatosabbaknak bizonyultak, ismereteik bővebbek lettek, mint az átlagemberek esetében – igazolta egy elvégzett kutatás.

Piacosított szemléletformálás

2012. szeptember 27.

Hírek

Júniusban több ezer ember sétált el az Expedíciózz a háztartásban! kampány sátrai előtt győri ETO Parkban, hiszen a rendezvényt akkor a helyi szervező Reflex Környezetvédő Egyesület a Győri Vásárhoz igazította, az őszi forduló állomáshelyét egészen más szempontok alapján választották ki.

Zöld színét mutatta a pécsi tér

2012. szeptember 26.

Hírek

Végre az Uránbányász téren is van program! Megörültek tegnap az Expedíciózz a háztartásban! kampány pécsi állomásának az emberek. A rendezvény helyi szervezését lebonyolító Zöld Kör egyesület aktivistái ugyanis nem a belvárosban, minden program szokásos helyszínén, hanem az Uránváros egyik kellemes terén állították fel a sátrakat.

Biciklis expedíció Szegeden

2012. szeptember 25.

Hírek

Míg júniusban főként a gyerekeket igyekeztek bevonni és rajtuk keresztül a szülőket elérni az Expedíciózz a háztartásban! kampány szegedi szervezői, a roadshow tegnapi állomásán ezúttal az egyetemistákat szólították meg a Csemete Természet- és Környezetvédelmi Egyesület aktivistái.

Természetesen – hagyományosan Miskolcon

2012. szeptember 22.

Hírek

Expedíciózz biciklivel! – ezt is választhatták volna jelmondatnak az Expedíciózz a háztartásban! kampány miskolci megállójának szervezői, ugyanis a Győri kapu városrészben felállított expedíciós stand szomszédságában tartották a mobilitási hét városrészi rendezvényeit.

Zöldítés Dobó vezénylete alatt

2012. szeptember 21.

Hírek

Esett az eső, fújt a szél, Eger nem a legvendégmarasztalóbb arcát mutatta tegnap az Expedíciózz a háztartásban! kampány őszi fordulójának megnyitó eseményén. Pedig a Dobó téren, Dobó István rohamot vezénylő alakja alatt az Életfa Környezetvédő Szövetség környezeti tanácsadói és szakértői 11 és 17 óra között két sátorban is várták az érdeklődőket.

Roncsország leszünk?

2012. szeptember 4.

Hírek

Fülöp Sándornak, az alapjogi biztos jövő nemzedékekért felelős helyettesének lemondása sajnos megerősítette a civil szervezetek korábban kinyilvánított álláspontját, hogy az ombudsmani intézményt átalakító törvénymódosítások súlyos visszalépést jelentenek környezeti, társadalmi és gazdasági tekintetben is.